Waarom stopt mijn CPU er paar seconden mee?

Ik probeer een Full-HD film te kijken. Mijn CPU is Intel Core 2 Duo 2,60 GHz. Hij kan Full-HD aan voor zover ik weet. Maar toch blijft het beeld soms hangen, omdat de CPU er dan even mee stopt. Via Windows Taakbeheer zie ik dan dat de CPU van 80% naar 5% gaat, en na paar seconden weer 80% en dat herhaalt zich telkens waardoor de film iedere minuut hapert. Weet iemand wat er mis is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het hoeft niet alleen aan je CPU te liggen. Waar heb je de video op staan? Dat je CPU iedere keer "stopt" kan betekenen dat hij moet wachten tot er weer een deel van de film is ingelezen. Wat voor grafische kaart heb je? Als die niet snel genoeg is voor een full HD film moet je CPU ook weer wachten voordat hij weer film kan aanbieden. Kortom, het periodiek stoppen van de film en het terugvallen van het processorgebruik lijkt mij een indicatie dat een van de andere componenten niet goed genoeg is.

cpu heeft niks te maken met een video/film. je grafische kaart(gpu) moet sterk zijn. je kan met cpu-z kijken welke grafische kaart je hebt.

Bronnen:
http://www.cpuid.com/downloads/cpu-z/1.71....

Je zou ook naar de temperatuur van je CPU moeten kijken. Een HD film vergt toch wel wat van een systeem en het kan zijn dat je CPU tijdelijk te warm wordt, waardoor hij langzamer gaat draaien om weer af te koelen. Het kan ook zijn dat je systeem op spaarmodus is. Wanneer je een laptop hebt en deze energie moet besparen, laat hij de cpu ook wel eens graag langzamer lopen. Dan moet je ook even kijken of je genoeg geheugen hebt voor een HD film. Als dat vol is, moet het ook "leeg" gemaakt worden. Je CPU zal daardoor ook langzamer lopen, want wanneer de film stopt, hoeft de CPU op dat moment ook niet al te hard werken. Dan hangt het er ook van af welk programma je gebruikt. Windows Media Player (met de juiste Codecs, zoals K-light Codec pack, vergt minder van je systeem dan de VLC player of sommige andere players. Nadeel van Media Player, is dat je geen losse ondertitels kunt mee afspelen. Ikzelf ben gestopt met het kijken naar Full HD films. 720p is voor mij al scherp genoeg en je hebt daardoor ook geen problemen tijdens het genieten van je film. Het neemt ook minder plaats in de films zijn sneller gedownload...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100