laptop maakt veel lawaai, is een SSD er in plaatsen een oplossing?

Ik heb er laatst windows 8.1 op geïnstalleerd hierdoor is het erger geworden waardoor het stoort. Ik heb een HP pavilion dv7 -6101sd

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen als het lawaai afkomstig is van de harde schijf zou het plaatsen van een SSD kunnen helpen. Een SSD heeft geen bewegende onderdelen en is daardoor geluidloos. Mocht de herrie echter komen van bijvoorbeeld de fans dan heeft het plaatsen van de SSD geen zin.

Als het geluid van de harde schijf afkomstig is wel, maar dit kan ik me zeer moeilijk voorstellen. Waarschijnlijk ligt het aan de fan dat jke laptop lawaai maakt? Daar is de Pavilion-serie lange tijd zeer bekend om geweest en een van de redenen (naast de beperkte betrouwbaarheid) die deze serie en HP als merk een zeer slechte reputatie bezorgd heeft. Aangezien een HDD normaal gesproken niet erg warm wordt, zal dat niet de reden zijn dat een fan snel gaat draaien. Derhalve denk ik dus niet dat een SSD een oplossing zal zijn. Maar een SSD laat je laptop natuurlijk wel sneller lopen (niet krachtiger, je processor en geheugen zijn immers hetzelfde, maar wel responsiever omdat bestanden via een SSD sneller ingeladen worden). Dus behalve de evt. koeling (SSD's zijn wel koeler dan HDD's) is er dus ook een andere goede reden om een SSD te installeren. Is het lawaai nog steeds een probleem naderhand, kun je de SSD altijd meenemen naar een ander systeem.

Misschien helpt het om de stof te verwijderen die tussen de fans en de koelvinnen zit. Kijk wel uit dat je niks beschadigd want het is erg gevoelig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100