Versnelt RAM geheugen je computer?

Ik heb een nogal trage PC die ik graag sneller wil hebben, vooral met de programma's van tegenwoordig. Ik heb alle software trucjes al geprobeerd, dus is het misschien verstandig dat ik een ander RAM geheugen koop met meer GB's?

Toegevoegd na 9 minuten:
Ik heb een Acer laptop en een HP desktop, en voor allebei wil ik extra RAM kopen.

De harde schijven zijn zo goed als leeg (re-install) maar ze blijven traag..
Het zijn wat oudere pc’s maar voor de rest werken ze nog prima, alleen de snelheid valt tegen…

Weet jij het antwoord?

/2500

JA! Hoe meer RAM-geheugen hoe sneller je computer kan werken. http://nl.wikipedia.org/wiki/Random-access_memory

Ja alleen met alleen extra RAM zal je niet heel ver komen. Als jij wat zwaardere programma's of eventueel games wil draaien dan zal je computer dat ook moeten verwerken d.m.v. een processor, die je waarschijnlijk ook moet upgraden.

Meer RAM geheugen maakt je computer niet sneller, te weinig maakt het wel veel langzamer omdat je computer dan dingen gaat "onthouden" op je harde schijf, die heel erg veel trager is dan RAM geheugen (in de orde van grootte van 100 tot 1000x langzamer). Als dat het geval is dan wordt je computer er dus wel sneller van, zo niet dan niet. Mijn computer gebruikt tijdens normaal gebruik een GB of 2,5 (windows en een browser en word of zo open), zit 6GB in een dat is dus zat. Als r maar 1 in gezeten had dan had het heel veel uitgemaakt om er bij te zetten. Sorry voor het wat warrige verhaal, je informatie is verder niet uitgebreid genoeg dat ik een ja of nee kan zeggen :)

Extra RAM maakt je computer marginaal sneller(tenzij je grote projecten doet in Avid Media Composer / Adobe AFX / Autodesk Maya / Houdini / RealFlow / etc.), je kunt beter investeren in een SSD, dat maakt meer verschil in de beleving van snelheid....

Het is een feit dat de extra RAM de computer sneller maakt, zolang de moederbord en de processor het kan ondersteunen. Je hebt er niets aan de extra RAM als de maximum al bereikt is, wat het eigenlijk kan betekenen dat je eigenlijk een betere moederbord of een betere processor moet hebben. Als je extra snelheid voor de games wilt hebben, dan is een betere videokaart een goede advies. In het eind zou je beter naar de erkende ICT'er vragen voor adviezen voor je computer. Hij/zij kan voor jou je computer kijken of de moederbord en/of de processor daar kan ondersteunen. Je moet toch weten of er nog ruimte voor de extra RAM, anders heeft het er geen zin meer. Misschien ben je zelf handig genoeg om zelf te gaan kijken. In Windows Taakbeheer kun je de grafieken zien onder de tab 'Prestatie'. Je ziet linksonder een tabel met de titel 'Geheugen', als je nog een zwarte ruimte in de tabel dus niet groene ziet. Dan heb je inderdaad nog ruimte voor de extra RAM. Als het geheel groen is, dan is het echt vol. Maar helaas kan ik niet zeggen waaraan ligt: de moederbord of de processor. Maar de ICT'er kan daar meer vertellen. Voor de spellen of grafische programma's die je veel meer grafische geheugen nodig hebt, dan heb je geen RAM nodig, maar een videokaart. De betere videokaart kan je veel helpen bij deze spellen of grafische programma's. En verder heb ik een mooie site gevonden waarin alles staat hoe je computer het beste sneller kunt maken.

Bronnen:
http://windows.microsoft.com/nl-nl/windows...

Ram geheugen versnelt níet per definitie je computer, het versnelt alleen als je op dit moment niet genoeg hebt en je op dit moment tegen je Maximum aan geheugen aan zit. Druk eens op de knoppen: Ctrl+Shift+Esc een venster opent met in de titel "taakbeheer" opent dan, met een tabblad "prestaties", klik eens op 'prestaties' Hier kan je zien hoeveel GB/% er op dat moment in gebruik is, houdt je dit venster open terwijl je een programma laadt, dan kan je zien hoeveel de Computer of Laptop méér gaat verbruiken op dat moment. Over het algemeen is 2 GB voldoende voor internet,email (basisgebruik) etc. 4GB voor de gemiddelde hobbyist en 6GB+ voor video/foto bewerking e.d. Als je RAM namelijk vol zit zal Windows een gedeelte van je Harddisk gaan gebruiken als "virtueel geheugen" (een stukje hardeschijfruimte wat als RAM gaat werken) dit zorgt voor een toename in je hardeschijf gebruik van 100% en halveer je je opstarttijden en verwerkingstijden. Heb je genoeg RAM, volg dan het advies eens op van j4ck1nth3b0x, en koop en installeer een SSD (120GB vanaf c.a. € 60-65 euro). Installeer hier je Windows op, en je oude pc of laptop KNALT omhoog in opstarttijden van programma's. Ook altijd een goede tip: probeer de tool CrystalDiskInfo eens uit, deze laat op een eenvoudige manier zien of je hardeschijf nog wel gezond is. De tool kan je hier ophalen, klik op Zip edition van 2.7 MB (die is zonder troep): http://crystalmark.info/download/index-e.html in CrystalDiskInfo: Goed = Goed , Waarschuwing= zorgen voor vervanging. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100