Als de specs zegt dat je 400 pagina's kan uitprinten per cartridge, en er zitten 4 cartridges in de printer, hoeveel pagina's kan je dan printen?

Ik weet al dat ze uitgaan van een dekking van 5%. Dus als je full color pagina's wilt uitprinten, moet je het getal door 20 delen. Dus als er staat 400 pagina's, dan kan je dus 20 full colour pagina's uitprinten, even van uitgaand dat er geen wit tussen zit.
Mijn vraag is, is dat per cartridge? Dus met 4 cartridges is dat dus 80 pagina's? Of hebben ze hier al rekening gehouden, en is de cartridge geschikt voor 400 pagina's wanneer je een dekking gebruikt van 5%, en alle kleuren evenveel gebruikt?
Want is het laatste geval zou dat namelijk betekenen dat je, als je een A4 volprint met 1 kleur, je dus maar 5 pagina's kan printen?

Ik heb hier al over gehad met een klantenservice van een printerfabrikant, maar die lulde ik dus helemaal vast en ze bleef zichzelf dus maar tegenspreken. Conclusie: zelfs zij wist het dus niet!
Dus ik hoop dat iemand goede argumentatie of bronnen heeft?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is een schatting en dus in extreme situatie's of voorbeelden kan het anders uitpakken. Ook het is afhankelijk van wat je in de cartridge hebt zitten. Als al de cartridges dezelfde type/kleur bevatten, dan mag je de inkt bij elkaar op tellen. Als het verschillende type kleur inkt bevat, dan is het parallel en zou je in het slechtste geval de laagste waarde dienen te nemen. Toegevoegd na 1 minuut: Het antwoord is 400 als het verschillende kleuren zijn.

Dit is het aantal per cartridge, als je er dus 4 cardrige's in doet kan je 80 pagina's printen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100