Hoe maak ik een apparaat werkend met een Computer(spel)?

Hallo,

Ik ben in het bezit van een 'Remkraan', dit is een apparaat waarmee je een trein kunt remmen en de remmen weer kunt lossen. Ik heb deze van een trein (Mat'64) die nu langzamer hand aan zijn einde loopt en waar dus allerlei spullen van worden verkocht.

Ook heb ik de game 'Train Simulator 2015' met dié trein (Mat'64) waar dus ook in de cabview dié remkraan te zien is.

Nou ben ik zelf ook een beetje technisch en ik vroeg me af of het mogelijk is om dit apparaat zó werkend te krijgen dat wanneer ik er aan draai, dat de remkraan in de game óók gaat draaien (Wat ze dus ook in simulators hebben)

Nou denk ik dat dit via een of ander printplaatje of dergelijke zal moeten gebeuren maar hoe dit precies werkt (zowel het apparaat als de software die ik hier voor moet gebruiken)

Aan de onderkant van het apparaat zit namelijk een soort klein pinnetje dat rond draait wanneer ik aan de handel zelf draai. Ik dacht dat wanneer ik daar iets op zet dat het 'draaien' registreert, dat ik dat dan naar de Computer zou kunnen sturen en dan met een benodigd programma deze registraties zou kunnen vertalen naar een commando voor het spel.

In het spel is het namelijk zo dat wanneer je op de toets ' drukt, dat deze normaal gaat draaien. En hoe langer je hem inhoudt, hoe meer hij naar rechts gaat draaien. ; is remmen lossen.

Plaatje ter verduidelijking :
http://oi61.tinypic.com/2nio2th.jpg

Hoe kan ik dit het beste aanpakken en wat heb ik nodig?

Alvast Hartelijk Dank!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk het makkelijkste en beste is om een Raspberry Pi aan te schaffen want daarmee kun je GPIO's(General Purpose Inputs Outputs) maken. Dat wil zeggen dat je met zo'n raspberry lampjes kunt laten branden maar ook detecteren of er contact gemaakt wordt... Ik zou dan op die pen van de remkraan een kopercontact maken die slipt op de as(pen) met daarop dichtbij de contacten die je op de GPI's aansluit zodat je de remkraan in twee richtingen kunt registreren.... via raspberry kun je dan de ' toets simuleren en via usb doorgeven? Meer chique oplossing (maar vergt meer programmeren) is een wieltje te monteren met gaatjes en daar langs een lichtsluis laten lopen(zoals bij oude niet optische muizen van vroeger) en sluit je de lichtgevoelige LED van het lichtsluisje aan op één van de GPI's Toegevoegd na 1 uur: Ik heb nog een afbeelding toegevoegd waar je duidelijk kunt zien hoe een lichtsluis werkt, het wieltje is hier van koper met inkepingen die wel/niet het licht doorlaat. Links en rechts van de as zie je de lichtgevoelige LED zitten met daar recht tegenover de leds die (infrarood) licht afgeven...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100