msi 09ac moederbord, welke prosessor kan daar in?

Ik heb een pc met windows xp en een moederbord: MSI 09AC (Socket 939) en ik wil daar graag een andere processor in maar welke kunnen daar in?
Ik dacht aan een intel core i5 of i7.
Er zit ook 1.99 GHz, 2 gb RAM.
Kan hier eventueel ook windows 7 pofessional of home premium op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat wordt een beetje moeilijk, socket 939 is ontworpen voor AMD processors, dus Intel processors zijn niet compatible voor dit type socket. Het is een sterk verouderd moederbord waar windows 7 niet zo lekker zal draaien, maar meer geheugen doet wonderen....

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_939

Socket 939 is een AMD socket uit juni 2004, en de voorloper van de AM2/AM2+ sockets een Intel i serie zal er dus niet inpassen. Huidige AMD processoren passen daar helaas ook niet in men zit op AM3+. Sinds het vervangen van de processor afhangt van de socket zal je bijna de complete pc anders moeten vervangen. Werk nog door met deze snelheid koop een andere pc is mijn advies veel winst valt waarschijnlijk niet te halen in het upgraden van deze. Schaf de pc compleet aan met niewe onderdelen zodat er geen problemen kunnen ontstaan met de 6-7 jaar oude onderdelen. Een investering van 500-600 euro geeft waarschijnlijk al een behoorlijke prestatie winst voor de komende jaren.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_939

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100