wat gebeurt er als men bij een tablet dat volgens recensies "minder geschikt is voor gps" toch gps download?

zoals ik in een vorige vraag schreef, wil ik een tablet kopen van Aldi.
maar in de Duitse recensie staat dat het niet zo geschikt is voor gps . wat betekent dit? kan men er dan geen gps op downloaden of....?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Aldi verkoopt smartphones en tablets die afkomstig zijn uit China en die al dan niet onder een andere naam in het Westen verkocht worden, bijvoorbeeld Wolfgang. Meestal zijn die apparaten uitgerust met een system-on-a-chip (een processor met wat zaken er omheen) van MediaTeK. Soc's van die fabrikant staan er om bekend een slechte GPS-ontvanger te hebben. Er 'gebeurt' niks - in de zin van; niks ergs, niks dat stuk gaat - als je navigatiesoftware op een apparaat met een MediaTeK-soc installeert. Je zult merken dat jouw positie niet goed wordt weergegeven en dat het lang duurt voordat het apparaat überhaupt kan bepalen waar je bent. Wil je goed kunnen navigeren met een tablet, dan raad ik je aan om uit te wijken naar een tablet met een soc van Qualcomm.

Minder geschikt wil in deze context zeggen, een inferieur GPS ontvangst door goedkope antenne/gps chip. Het werkt alleen buiten bij mooi weer bijvoorbeeld, dit staat los van de mogelijkheid om de GPS data te loggen(of downloaden zoals jij het noemt)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100