Kan ik mijn laptop gebruiken als monitor voor mijn desktop pc?

mijn pc acer aspire x1430 heeft windows 7
en mijn laptop acer aspire e1-572 heeft winows 8
(en ik ben ban dat het niet kan :( )

mijn laptop en pc hebben beide vga
(en hdmi maar ik heb geen hdmi kabel)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt het niet via de kabels doen. Je kunt wel bijvoorbeeld TeamViewer op beide apparaten installeren. Dit programma is gratis voor privé gebruik en je kunt daarmee niet alleen je PC aansturen, maar ook bestanden tussen beide apparaten uitwisselen. Je kunt echter niet (zoals bij een hardware aansluiting) je monitor uitbreiden of als actief tweede scherm gebruiken. Een andere oplossing is bijvoorbeeld het programma Airdisplay. Daarmee kun je via je netwerk dezelfde dingen doen met je laptop als wanneer je een tweede monitor aansluit. Kijk maar eens op de link die ik toegevoegd heb. De tweede link is ook interessant... er staan twee programma's beschreven: Maxvista (kost ca 35 Euro) of ZoneOs (freeware).

Gaat volgens mij niet lukken omdat dit soort poorten op de laptop "uitgaande" poorten zijn, en niet "ingaande". Ze versturen dus alleen een signaal.

ja met een hdmi kabel kun je je computer aan je laptop verbinden. Toegevoegd na 48 seconden: je kan gewoon een hdmi kabel kopen, die zijn niet duur

ja dat kan zeker via het netwerk. Er zijn verschillende progjes voor waarbij je de monitor extern kunt gebruiken. In het bijgevoegde flimpje leggen ze het voor je uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100