Wat is het verschil tussen D-SUB en DVI aansluiting?

mijn monitor heeft 2 aansluitingen, welke geeft de beste kwaliteit?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is volgens mij geen verschil tussen de D-SUB en DVI, de kwaliteit dan. Maar de meeste beeldscherm hebben een D-SUB ingang en kabel, dus de meesten gebruiken die. Maar zitten die ingangen op je Moederbord of op je Grafische kaart?

D-SUB is analoog, dit wordt ook wel VGA genoemd. DVI is digitaal. Op een computermonitor zul je vrijwel geen verschil merken tussen beide vanwege de sowiso hoge resoluties van een computermonitor. Let wel op dat het kan zijn dat je in resolutie wordt beperk bij VGA. Als het kan raad ik aan DVI te gebruiken. Uiteindelijk is dit simpelweg beter.

DVI is aan te raden: de instellingen van een monitor worden beter gedetecteerd, en de belangrijkste reden is dat het signaal zonder conversie naar de monitor gestuurd wordt. Bij VGA (D-SUB) wordt het beeld door de computer van digitaal omgezet in een analoog signaal. De monitor gaat dit analoog signaal dan weer digitaliseren. Dit geeft tweemaal kwaliteitsverlies.

D-SUB is analoog. DVI bestaat in verschillende vormen die zowel analoog (DVI-A) als digitaal (DVI-D) of zelfs beide (DVI-I) kunnen zijn. Dus in het slechtste geval maakt DVI gebruik van een analoog signaal en dan is de kwaliteit vergelijkbaar. Tenzij je een scherm hebt met een resolutie In het beste geval maakt DVI gebruik van een digitaal signaal en heb je dus geen kwaliteitsverlies zoals bij D-SUB. Hou er rekening mee dat steeds meer moderne pc's geen VGA-uitgang meer hebben en zelfs alleen nog DVI-D ondersteunen (DVI-A aansluitingen passen daar zelfs niet op!). Heb je dan nog een VGA-poort te voeden dan heb je een actieve converter nodig. (het omzetten van digitaal naar analoog gebeurt dan in dat 'blokje'. Als je een DVI-A of DVI-I uitgang op je pc hebt gebeurt dat omzetten van digitaal naar analoog reeds in je pc en zal dat 'blokje' er alleen voor zorgen dat de pinnetjes terug kloppen met de VGA-aansluiting).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100