Bevind zich in een HDD SSD schijf ook een SSD schijf?

Misschien klinkt het een beetje noobie, maar ik was van plan een computer te kopen, daarbij kon je een 128 GB San Disk SATAIII U110 SSD nemen, of een 1TB Hybrid HDD SSD SATA3 ST1000DX001 64 MB van Seagate, zit er bij de 1 TB schijf ook een SSD schijf? Zo ja, hoeveel GB bevat die?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik weet niet of je het juist hebt omschreven of niet. Maar uit jouw tekst haal ik het volgende uit: optie 1- 128 GB SSD optie 2- 1TB Harde schijf van seagate (http://tweakers.net/pricewatch/347979/seagate-st1000dx001-1tb.html) Die 64 MB zal waarschijnlijk de drive cache van de HDD zelf zijn, dus niets met SSD te maken. Dat kan überhaupt niet, een SSD in een HDD. De ene werkt met chips en andere met schijven :)

http://nl.wikipedia.org/wiki/Hybride_schijf http://www.storagereview.com/seagate_desktop_sshd_review Ja, in de behuizing van een SSHD zit zowel een harde schijf als SSD-chips (NAND-geheugen). Bij de review blijkt dat de 2TB versie 8GB NAND-geheugen heeft, de 4TB zal of hetzelfde hebben of wellicht 16GB. Echter moet je niet denken dat de twee los van elkaar te bereiken zijn. De controller zal zelf bepalen naar jouw gebruik wat op het NAND-geheuegen komt te staan en wat op de HDD.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100