Kan mijn Laptop normaal draaien als ik 2gb ram van de 4gb eruit haal?

Waarom ik dit wil doen is omdat ik een nieuwe laptop aanschaf waar al 8gb op staat en er een lege slot beschikbaar is

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja hoor, die 2 Gb kan je er uit halen, maar de computer zal wel een stuk langzamer worden. Alleen weet ik niet of het gaat werken om bij die andere laptop er bij te zetten. Veel computers willen een symmetrische hoeveelheid geheugen hebben per slot. Dus als je dan 8 + 2 doet, wil dat niet altijd goed gaan. Modules gaan overigens niet stuk dus je kan het gewoon proberen of het werkt.

Dat is mogelijk. alleen als je nu 4gb ram hebt heb je waarschijnlijk 64bit op je computer, dit gaat vanaf 4gb, dus 2gb gaat niet zo goed werken op 64bit Ik raad je dus aan om er 32 bit op te installeren

Ja. Als er 4 GB RAM op je oude zat, is dat misschien zelfs nog een 32-bits laptop die nooit meer dan 4 GB RAM (of in combinatie met een moederbord netto slechts zo'n 3 GB) kan adresseren = gebruiken. Maar dan werkt je oude laptop wellicht ook met Windows Vista of Windows 7 en je nieuwe met Windows 8. Op je laptop zal dan ook geen zware grafische kaart zitten, dus die 2 GB RAM is dan ook meestal voldoende voor oude applicaties. Laptops verouderen immers NIET, maar ze vertragen alleen door Microsoft die updates doet van zijn Windows versie en Office-programma's die nieuwe instructies gebruiken van de nieuwe processoren I5, I7,... waardoor een oude PC met een oudere processor deze nieuwe instructies moet omzetten in een lange reeks van 'oude' instructies waardoor hij heel traag lijkt te worden. Een andere vertraging is bijv. de nieuwe PDF-reader die altijd internet 'aantikt' waardoor een slechte internetverbinding of switch naar die applicatie in achtergrond je pc 'vermoordt'. Linux heeft dit probleem veel minder. Als je echter je oude laptop met 2GB RAM veel sneller wil maken dan met je 4 GB RAM, stop er dan een SSD in, zeker als je Windows 7 erop hebt, met trim-support. De traagheid is immers vooral de toegang naar de harde schijf. Dat je laptop dan plots met 2 GB en een SSD van 128 GB als een Samsung Pro bijv. plots in 10 seconden start, zal je de vraag doen stellen waarom je een nieuwe kocht met 8 GB RAM + 2 GB uit je oude laptop. Ook de opmerking hieronder is terecht: De kans dat je je 2 GB uit je oude naast die 8 GB kunt stoppen is heel gering geworden. Vroeger waren geheugenchips erg flexible qua timing (DDR type + accesstijden), nu gaan ze dikwijls paralleller gaan checken en is er kans dat je nieuwe laptop die oude chips niet aanvaardt, of enkel alleen; zeker in het 64-bit versus 32-bit verhaal). Succes, maar vooral harde schijven zijn dus gigantisch traag in elke computer. SSD's overbruggen dat eindelijk en maken een computer op zijn geheel 'normaler'. Wij vervangen dus geen PC's, maar stoppen er vooral SSD's, en moeten XP alleen vervangen door Windows 7 omwille van security redenen (eis van KBC nu recent om te kunnen elektroniche bankieren) en het feit dat de SSD pas tot zijn/haar recht komt onder Windows 7 (of hoger).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100