router draadloos aansluiten op andere draadloze router ipv internetkabel door huis trekken?

Hallo.

Om alles even te schetsen:
Beneden heb ik een modem only van telenet, met daarop een router aangesloten. Door overstap van WLAN pc naar LAN pc ,waardoor ik nu niet meer draadloos op mijn internet kan, zou ik nu via een internetkabel naar de router moeten gaan voor internet. Maar hiervoor zou ik kabels moeten trekken, en dit is een lastige oplossing aangezien er geboord enzovoort moet worden.

Is het mogelijk om mijn oude router die boven naast mijn pc staat, draadloos te verbinden met mijn nieuwe router die is aangesloten op de modem beneden en zo mijn oude router aan te sluiten via kabel aan mijn LAN pc. Zou dit werken en toch nog steeds goed genoeg signaal geven om te kunnen gamen zonder enige vorm van lagg? De nieuwe router is EURODOCSIS 3.0 terwijl de oude router EURODOCSIS 2.0 is.

Alvast bedankt voor de hulp !

Weet jij het antwoord?

/2500

Als die nieuwe router niet WiFi is kan je natuurlijk helemaal niks. Wat je wel kan doen is die oude WiFi-router meteen met een kabel te koppelen aan je oude WiFi-router. Je moet dan wel eerst die oude router helemaal resetten zodat deze als een Access Point gaat werken. Sluit die oude router eerst direct op een PC of laptop ZONDER internetaansluiting! Typ dan 192.168.0.1 dan kom je in de software van je oude router. Je moet dan de DHCP-modus uitschakelen. Hierna je oude router koppelen aan je nieuwe LAN-router. http://www.dslreports.com/faq/11233 Toegevoegd na 4 minuten: Deze link is wat duidelijker: http://www.smallnetbuilder.com/wireless/wireless-basics/30338-how-to-convert-a-wireless-router-into-an-access-point

Volgens mij zijn er in de handel repeaters waar je een netwerkkabeltje in kan doen en dan zo aan je pc kan hangen. Ik heb er eentje kunnen kopen voor 29 euro en het werkt perfect. Succes!

Wat jij in gedachten hebt bestaat als een netwerkbridge, maar kan niet door een router uitgevoerd worden. Een stabiel signaal krijg je niet draadloos, dus de ideale oplossing zou toch dat kabeltje doortrekken zijn. Die bridge is vooral interessant voor apparaten als decoders. Een pc echter heeft zo een extra wifiadapter ingebouwd of ingeplugd, dus hou het simpel en ga even langs je computerzaak voor zo'n ding ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100