hoe kun je oude platenspeler zo ombouwen dat je muziek op pc kunt zetten?

Toegevoegd na 54 minuten:
uit de eerste drie antwoorden leid ik af dat het aanschaffen van een speciale speler niet nodig is, ook als je geen oude versterker meer hebt staan... goed begrepen?

Toegevoegd na 3 uur:
voorlopig ben het het meest blij met het antwoord van koosknip. alleen moet ie nog even uitleggen hoe je de gevoeligheid van een geluidskaart kunt bepalen....

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je de pick-up aansluit via een (RIAA-) voorversterker op de audioingang van de geluidskaart van de pc dan kun je de platen opnemen. Als je nog een versterker hebt staan met phono ingang dan kun je die als voorversterker gebruiken, de pc sluit je dan aan op tape-out. Een handig programma om de muziek te knippen en om te zetten naar MP3 is Audacity, gratis downloaden. Toegevoegd na 1 uur: Het Audacity programma bevat zelfs een eigen RIAA-correctie, als de ingang van jouw geluidskaart voldoende gevoelig is voor het element van de pick-up dan kun je proberen rechtstreeks aan te sluiten. Als je daarna de opname bewerkt met de RIAA equalizer dan is de klank zoals de opname bedoeld is.

Bronnen:
http://www.fileparade.com/listing/118475/a...

Je kan gewoon via de versterker van 2x tulp naar 1x 3,5 mm jack in de micrifooningang je platen op de PC zetten. In de Media Speler zit zelfs een "rip-optie".

Hey, Je platenspeler ombouwen is lastig, de methoden om het te doen is als volgt: Je kan je platenspeler aansluiten op een versterker (de 'phono' ingang) net zoals je normaal doet als je platen wilt beluisteren. Daarbij dien je een uitgang van de versterker (tape out of een andere uitgang) aansluiten op de microfooningang van je computer. (met een tulp naar jack audio kabel, of een jack naar jack als je de koptelefoon uitgang van je versterker gebruikt). Vanaf dan kun je met veel verschillende gratis software (computer programma's) je platen opnemen op je computer terwijl je ze afspeelt op de platenspeler. Er is software te vinden die automatisch je opnames in verschillende tracks knipt en de ruis en klikken kan onderdrukken. Zie de bron voor aansluiting met de versterker. Succes!

Bronnen:
http://www.co-bw.com/Images_Audio/imagevie...

Ombouwen hoeft niet. Je kunt via ebay en bij Pearl een usb phono converter kopen. Je kunt de platenspeler daar aansluiten en direct opnemen. Een programma werd al genoemd en vaak wordt er een programma bij de converter meegeleverd.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100