Werkt een hybride harde schijf (SSHD) echt (bijna) zo snel als een SSD?

Als ik de fabrikanten mag geloven werken de SSHD's (bijna) evensnel als SSD. Terwijl de prijs aanzienlijk scheelt. De techniek achter SSHD ken ik (nl. dat er alsnog een SSD aanwezig is van bijv. 8 GB of meer en dat de data die benaderd wordt daar tijdelijk wordt opgeslagen en hoe hoger deze 'cache' des te sneller en duurder hij is).

Zijn er (bijv. op Youtube?) reviews of ergens testresultaten te zien die er op duiden dat een SSHD (bijna) evensnel is als SSD?

Want ik werk met videorendering (in videobewerkingsprogramma's) waarbij ik EN veel data heb EN dat die data telkens geschreven/gelezen moet worden en zo een SSHD zou perfect voor mij zijn als hij echt zo snel is.

Ter vergelijking: Een traditionele trage harde schijf (met 5400 RPM) leest/schrijft met 100 MB/s en de snellere (10.000 RPM) met ong. 200 MB/s.

Een goeie SSD (SATA600) doet dat op ong. 400 a 500 MB/s.

Dan is mijn vraag: Op hoeveel MB/s zit een SSHD gemiddeld?

Als hij op ong. 200 MB/s zit, is het overwegen niet waard (omdat een 10.000 RPM HDD evensnel is die goedkoper is) maar als hij op 400 MB/s zit is het wel het overwegen waard.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, in ieder geval niet in jouw toepassing: bij videobewerking zullen je files (samen) vast groter zijn dan 8GB (in geval van ongecomprimeerde video). Stel dat je een file van 50GB weg gaat schrijven, dan zouden de eerste 8GB met 400MB/sec geschreven kunnen worden, maar op de achtergrond moet deze data ook weggeschreven worden naar de onderliggende harde schijf. Als de cache dan vol is, dan moet er steeds gewacht worden tot de data naar de harde schijf is geschreven zodat die ruimte weer in de cache vrijkomt, dus vanaf dat moment haal je alleen de snelheid die de harde schijf zelf kan halen. Caches en buffers helpen alleen om *tijdelijke* verschillen in input en output snelheid op te vangen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100