Kan een Tiptoi pen schadelijk zijn voor een iPad als je er overheen gaat?

Onze zoon heeft bij de buren met beide gespeeld en sindsdien heeft de IPad rode hinderlijke strepen en is er niet meer mee te werken. Kan dit door de tiptoi pen veroorzaakt zijn of wat zou het nog meer kunnen zijn en is dit nog op te lossen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ligt er aan of de boven kant gebruikt heeft of onderkant. met de punt kunnen er lelijke krassen komen en met de onderkant minder, maar hij kan ook te hard gedrukt hebben en een sensor kapot hebben gemaakt! Groeten, Tijn Luijckx

Het is mogelijk dat het door de pen veroorzaakt is, maar er kan ook een andere oorzaak hebben. Het probleem is niet de tiptoi pen, maar het scherm. Rode strepen door het beeld kan diverse oorzaken hebben. Een van de oplossingen is het vervangen van het scherm. Of het scherm is of een andere oorzaak is zou uitgetest kunnen worden door een ander scherm aan te sluiten. Dit is te doen voor iemand met ervaring in het repareren van iPad's. Uit de rest van het verhaal lees ik dan het mogelijk ook te maken hebben heeft een aansprakelijkheid(verzekering). Dus waarschijnlijk is het best om de aansprakelijkheidsverzekering aan te spreken en deze informeren over de situatie. Voor dat er kosten gemaakt gaan voor reparatie of vervanging. Toegevoegd na 5 minuten: Een tiptoi pen is niet gemaakt voor een iPad, maar voor boeken en waarschijnlijk deed de tiptoi niet wat hij moest doen, dus dan druk je wat harder op het scherm tot dat er wel geluid uit de pen komt. De tiptoi pen hoeft het oppervlak niet aan te raken, maar een kind heeft die nauwkeurige handbewegingen nog niet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100