Hoe kom ik erachter wat het IP-adres is van mijn router die is ingesteld als switch?

Ik heb een Router als Switch ingesteld en wil graag weten wat het IP is zodat ik deze kan benaderen.

Toegevoegd na 2 uur:
Okay, ik weet nu wat het IP-adres is (192.168.2.1). Het probleem is nu dat ik hem niet kan benaderen? Ik typ gewoon in de browser 192.168.2.1 in en dan blijft hij zo'n 10 seconden niks doen en dan zegt hij dat de webpagina niet kon worden weergegeven, tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat ligt aan het merk/model/instelling. Normaal bij default(fabrieksinstelling) geeft de router een dhcp adres uit, aan b.v. een pc, die aan een van de LAN poorten zit. Probeer dat eens en kijk of je idd een adres toegewezen krijgt.(In DOSbox, met ipconfig) Er word dan ook een standaart gateway adres genoemd, dat zal het adres van je router zijn. (Vaak 192.168.0.1) Als er een ander adres is ingesteld, of sowieso aanpassingen zijn gedaan, kan je misschien het best beginnen, met terug zetten in default mode.

Ik zou zeggen, klik op start, netwerk en dubbelklik op de router. Als het goed is wordt een webpagina geopend, zie je bovenaan het ip adres en kan je er ook meteen op inloggen

Waarschijnlijk heb je DHCP op je tweede router nog ingeschakeld. Deze moet eerst worden uitgeschakeld. Zorg dat je de computer aansluit op de router waarvan je een switch wilt maken (vanaf nu Switch). Ga dan naar het ip-adres: 192,168,2,1 en zet DHCP uit. Hanteer de handleiding van je Switch om te zien hoe dit moet. Sluit nu de de router die op het internet is aangesloten (vanaf nu router). Aan op de internet-poort van je Switch. Vervolgens sluit je de pc aan op de router. Log in op de router en zoek het overzicht van clients (ip-adressen). Daar staat nu ook je Switch tussen. Op dit ip kun je in het vervolg inloggen op je Switch. Computers die je aansluit op de Switch krijgen als het goed is automatisch een ip van de Router. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100