Mijn computer start niet meer op, kan iemand mij helpen?

Mijn computer (PC, geen laptop) heeft het altijd prima gedaan. Nu heb ik hem een jaar niet gebruikt (ook niet aangezet) en nu wil ik hem gebruiken om foto's af te halen etc.. Maar nu start hij niet meer op.

Als ik hem opstart krijg ik een Windows Prompt scherm met System Console erboven met een lap tekst en dan:
"WARNING
ERROR
02B0: Diskette drive A error
ERROR
CPU had been changed"

Dan staat er press to resume

Dus dat deed ik en dan komt er weer een melding:
"Windows kan niet worden gestart vanwege een probleem in de software.
Meld dit probleem als:
De benodigde DLL-bestanden voor de kernel laden.
Neem contact op met uw leverancier over dit probleem."

Ik heb echt totaal geen idee wat dit allemaal betekend.. Lijkt wel Russisch in mijn ogen.. Kan iemand mij hiermee helpen? Oftewel, kan ik hier zelf iets aan doen? Of moet ik echt de leverancier contacteren? En zo ja, wie is de leverancier? Is dit de computer zelf "Fujitsu Siemens"? Of is dit Windows? Of is dit de winkel waar ik hem gekocht heb?

Ik ben echt totaal niet handig met de binnenkant van computers (hardware/errors etc) dus misschien is dit wel een hele domme vraag maarja ik weet me er echt geen raad mee.. Hopelijk kan iemand mij helpen..

P.S. ik heb foto's bijgevoegd van de schermen die ik krijg, misschien helpt de rest van de tekst ook nog..

Toegevoegd na 1 minuut:
Oja ik zie alleen een zwart vak als foto als ik naar mn vraag kijk, maar als je erop klikt boven en onder zie je de fotos..

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je naar het onderste scherm kijkt zie je dat de bios terug gezet is op 2007.Dat houdt in dat de back-upbatterij ontladen of defect is.Als ik jou was zou ik de pc een paar uur aan de stroom hangen zodat deze zich kan opladen.Daarna ga je weer de bios in en stelt de tijd datum en de opstartvolgorde (onder Boot) opnieuw in.Als na het starten blijkt dat de pc weer in dit afgebeelde scherm terecht komt is de batterij defect en zal moeten worden vervangen.De batterij is die grote zilverkleurige knoopcel die op het moederbord zit.Ik heb dit vaker gezien bij oude pc's die een tijd ongebruikt zijn geweest,want een processor gaat niet "zomaar"kapot hoor.

Volgens mij is je processor of je diskette-drive kapot.

De batterij van de Bios is leeg. Deze is niet oplaadbaar. Je zult een nieuwe, zogenaamde CMOS batterij in je computer moeten zetten. Dit is bijna altijd een platte knoopcelbatterij van het type CR2032. Deze is herkenbaar (op het moederboard) als een zilverkleurig plat schijfje met een diameter van 20 mm en een dikte van ca. 4 1/2 mm.

Euhmmmm , nu als je hem opstart zou ik er niiiiks aan doen helemaal niks, want als je er verder m aan gaat zitten heb je kans dat je computer verder kapot gaat, als ik jou was zou ik naar een specialist gaan die er meer verstand van heeft want waarschijnlijk draait hij nu in een rondje , en de batterij is waarschijnlijk kapot/defect Want bij dit soort soorten van windows komt dit best vaak voor denk ik ik zou een herstel disk/schijf kopen of bij je verkoper eens langs te gaan en te laten zien wat er mis mee is

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100