Ik moet mijn geheugenkaart formatteren om bij de bestanden de komen, maar ik wil de 800 muzieknummers erop niet kwijt. Hoe los ik dit op?

Ik heb een 8gb geheugenkaart met zo'n 800 nummers erop, maar mijn telefoon pakt hem niet meer. Als ik hem in de computer stop kan ik ook niet bij de bestanden komen, er komt een melding met dat ik de kaart moet formatteren. Maar dan raak ik toch alle nummers kwijt? Hoe los ik dit op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als het geheugenkaartje niet wordt gelezen door de telefoon en niet door je computer, dan is hij beschadigd. De kans bestaat dat je je bestanden nu al kwijt bent. Je moet je kaartje in ieder geval nu niet formatteren, want dan ben je nog verder van huis. Je zou kunnen proberen om de bestanden te redden met een tooltje als Recuva.

Bronnen:
http://www.piriform.com/recuva

Een mogelijke oplossing is een checkdisk uit te voeren op je sd-kaart vanaf je computer/laptop. Dit doe je door in "Deze computer" naar de eigenschappen gaan van je sd-kaart. En vervolgens in het tablad "extra" bij "Foutcontrole" te klikken op "Nu controleren" Vink in het kleine schermpje wat je nu krijgt beide opties aan. Met een beetje geluk weet Windows je sd-kaart te herstellen. Lukt dit niet? Dan kan je zoals Bamibal al aangaf nog Recuva downloaden.

Bronnen:
http://www.piriform.com/recuva
http://www.w7forums.com/use-chkdsk-check-d...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100