Hoe kan ik het beste mijn netwerk versterken naar de bovenste verdieping?

Met mijn laptop en telefoon heb ik op de bovenste verdieping net wel/net geen verbinding en dit is heel irritant. Echter wil ik niet een extra netwerk in het huis aanleggen. Ik wil mijn huidige signaal "herhalen" naar boven. Hoe kan ik dit het beste doen? Ik heb eventueel op de verdieping nog aangesloten kabel (voor een bedrade herhaler oid?) Bedraad op de laptop is echter geen optie.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er van uit gaande dat je je wifi bereik bedoelt, dat kan je vergroten m.b.v. een wifi extender. http://www.wehkamp.nl/computer-telecom/netwerk-internet/netwerk-internet/tp-link-tl-wa830re-wireless-range-extender/C31_6FE_6FE_745847/.

Met een WiFi versterker. Te verkrijgen in deze webshop http://www.wifishop.nl/klantenservice/productinformatie/wifi-versterker/

De simpelste en goedkoopste oplossing is gewoon een ander draadloze router te kopen, (als je al een kabeltje naar boven hebt reiken (zelf een oud modemrouter die je nog over hebt van een vorige (ADSL)provider BV wil wel werken als deze natuurlijk draadloos is) zet dan sowieso de dhcp optie in deze uit. Gebruik je boven maar 1 pc dan zal het denk ik geen probleem zijn Gebruik je meerdere pc dus ook phones (ook beneden) dan is het misschien handig die kabel aan te sluiten op een ander poort (switch) dan de ingang poort Er wil nog wel eens een ip adres conflict optreden (niet ernstig maar lastig) vooral voor phones Gebruik je speciale opties ed dan is het verstandig om dan in de tweede route de DHCP server optie uit te zetten dan mag de kabel wel weer in de hoofdpoort.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100