Welke computerleverancier biedt goede adviesdiensten?

Ik ben toe aan een nieuwe computer (desktop). Ik wil een op maat gemaakt systeem kopen, maar daarbij heb ik advies nodig.

Ik weet wat ik met de computer doe. Ik weet welke applicaties het meest veeleisend zijn, en wat er nodig is om die applicaties soepel te laten draaien. Ik heb een redelijk idee welke CPU's in aanmerking komen en hoeveel RAM ik nodig heb.

Ik weet echter niet welk moederbord ik precies nodig zal hebben, hoeveel en welke ventilatoren, welke soort voeding, enzovoort.

Wat ik nu zoek is een leverancier die het volgende voor mij kan doen:
--  Commentaar geven op mijn ideeën.
--  De overige onderdelen erbij zoeken.
--  Samen de PC samenstellen.
--  De PC bouwen en leveren.

Het liefst niet te ver buiten het gebied tussen Amsterdam, Almere, Amersfoort en Utrecht - hoewel, als er een uitstekende verkoper in Enschede zit, heb ik geen problemen om daar naartoe te gaan.
 

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb geweldig goede ervaringen met Informatique. Zit wel in Berkel en Rodenrijs.

Dit bedrijf geeft aan computers op maat te bouwen. Misschien heb je er iets aan. ComputerBouw Com - Computer-apparatuur En -systemen Kapeleind 7 5482EE Schijndel Tel: 073-5470799 www.computerbouw.com info@computerbouw.com

Indien je weet welke CPU je wil gebruiken en hoeveel RAM je wil en uit hoeveel dimms het RAM dient te bestaan, is het aantal geschikte moederborden voor deze combinatie reeds erg beperkt. Indien je daarenboven een fysisch formaat cq kast kiest, vernauw je nog de mogelijkheden. Indien je ook nog weet wat de eigenschappen van de disk-controller en de gewenste I/O poorten (eigenschappen en aantal) dienen te zijn, hou je amper aan handvol keuzes over. Volgende url kan je misschien op weg helpen: http://www.alternate.nl/html/configurator/builder/pc/page.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100