wat is een micro sd kaart? Wat is het verschil hiermee met een usb-stick?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een micro Sd/sdhc is een kleine uitvoering van de gewone sd/sdhc kaartjes zoals je die ook wel in fotocamera's hebt. Even deze link doornemen, scheel mij weer veel schrijfwerk ;) http://nl.wikipedia.org/wiki/MicroSD Het verschil met een usb/flashdrive is dat de usb direct kan worden aangesloten op je usb poort, met een Micro sd heb je hier weer een aparte adapter voor nodig, hetzij een adapter in de zelfde formaat en vorm als een standaart Sd kaart waarbij je de micro sd kaart in de adapterkaart steekt en deze zo in een kaartlezer kun steken. Maar je hebt ook usb adaptors, waarbij je het microkaartje in een soort van usb stick steekt en op die manier kunt inpluggen in je pc. Hier een voorbeeld van een adapter zoals die hierboven beschreven werd waarbij je de microsd in een standaart formaat sdkaart steekt ( waarbij de Sd als adapter dient); http://store.pocketbook.nl/kingston-8gb-microsd.html En hier een Usb versie; http://www.trueaccessories.com/microsd-usb-adapter-p-30.html En hier iets over hoe het e.e.a werkt en het er van binnen uitziet; http://www.camerahacker.com/Digital/Inside_miniSD_Adapter.shtml

Een micro SD kaart is een kleine geheugenkaart. Qua formaat iets kleiner als een SIM kaart die meestal wordt gebruikt in telefoontoestellen en camera's. Een USB stick is ook een mobiele opslagruimte maar met een USB aansluiting zodat deze direct kan worden aangesloten op een computer, laptop of een ander apparaat met USB ingang. Er bestaan ook USB sticks waar je een micro SD kaart kan invoeren zodat je bestanden kunt overzetten.

Bronnen:
Mijn eigen kennis

Nog even om de persoon boven mij aan te vullen. Micro sd kaarten kunnen op zichzelf niet in een computer om er bestanden op te zetten. Dit moet dus met USB of een SD kaartje.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100