Kan ik mijn D:backup schijf voor opslag gebruiken?

Mijn c schijf zit vol. Ik maak nooit een backup. Is er iets wat ik moet doen voor ik mijn d schijf gebruik voor opslag? Het neemt 25% van mijn totale ruimte in beslag. Of heet de schijf gewoon backup en is er niets anders dan aan m'n C schijf?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In feite net zoals je c schijf, dus kan je in principe gewoon gebruiken... Ik adviseer je zelfs om een deel van de bestanden zoals foto's, muziek, etc te verplaatsen naar je d schijf zodat je wat ruimte vrij maakt op de c schijf. Als je c schijf tot de nok toe vol zit kan dit een hoop performance kosten!

Verplaats gewoon muziek en films naar de d: schijf dat zijn grootte bestanden die je toch niet elke keer gebruikt als je daarmee klaar bent doe je een keer schijf opruiming en daarna gebruik dit programma zie link en laat hem de eerste keer de deepscan doen dan kan heel lang duren maar zal zeker veel opruimen en dafragmenteren ed (de gratis versie is al goed genoeg )

Bronnen:
http://www.iobit.com/ascdownload-promo.php

hoi Xibel, ja, je kan D: als backup gebruiken. maar.... is zijn C: en D: twee delen van één fysieke harddisk, dan zou ik het niet aanraden. hoe doe ik het? ik heb een C: en D: op één harddisk (twee partities) op C: staan alle programma's die ik elk kwartaal backup. op D: staat alle data, die ik maandelijks backup. mijn backup schijf is een losse USB disk, zo'n extern geval. wanneer het fout gaat, dan kan ik altijd van die externe drive de spullen weer terughalen. mocht de interne drive kapot gaan, gewoon een nieuwe kopen en restoren. (koop dan wel een vergelijkbaar exemplaar, anders gaat windows moeilijk doen) je bestanden en programma's blijven in elk geval behouden. je hoeft niet meer op nieuw te installeren nog nooit een backup gemaakt? en nog nooit problemen gehad? wat ben jij een geluksvogel zeg! groeten, Dré

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100