Hoe komt het dat een Desktop PC altijd enige tijd nodig heeft om op te starten terwijl een tablet (iPad) geen opstarttijd kent?

Weet jij het antwoord?

/2500

Twee redenen: - Een iPad staat meestal niet echt uit. Het scherm staat uit, maar hij blijft wel actief. Hij daardoor weer snel "wakker" als je hem aan zet. - Een pc draait (meestal) vanaf een harde schijf. Dit is een stuk langzamer dan het flashgeheugen waarop een iPad draait.

De iPad heeft een opstarttijd. Maar als jij boven op het knopje klikt, gaat de tablet in een soort slaapstand. Als jij je PC in slaapmodus zet, en dan aanzet, zal de PC ook binnen een paar tellen aan staan. Als je de iPad helemaal uit zet (knop inhouden) dan duurt het ook een 30-60 seconden voordat de iPad aanstaat. Toegevoegd na 1 minuut: Daarnaast is de techniek anders. De PC gebruikt meestal een HDD, deze zijn wat trager, omdat ze moeten ronddraaien. Je hebt tegenwoordig ook veel PC's met een SSD. Deze SSD's zijn super snel en zorgen ervoor dat je PC binnen een paar tellen van helemaal uit naar helemaal aan gaan.

Het is gewoonweg niet waar wat je beweert. Een iPad kent wel een opstart tijd. Kijk vanaf 45 sec. Een PC uit de screensaver mode halen kost ook geen tijd.

Bronnen:
http://www.youtube.com/watch?v=sx5cHlAKNcM

Ten eerste gaat een Ipad nooit uit. hij gaat in een hele diepe slaapstand als je hem "uit zet". Verder start een ipad op vanaf flash geheugen, dit geheugen is veel sneller dan een harde schijf van een computer. Ook is windows een veel zwaarder besturings systeem, met veel meer extra toepassingen die geopend moeten worden. In windows 8 word dit al beter, mijn oude dell notebook start zonder SSD in 30 seconde op, ongeveer even snel als een ipad dus.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100