Kan ik internet aansluiten zonder gebruik te maken van de coax aansluiting?

Momenteel woon ik in een appartement waarbij het kastje waar de coax kabel in komt niet aanwezig is. Nu kan ik voor de televisie Digitenne aanvragen, maar ik wil ook graag internet zonder kabels.
Hoe kan ik goedkoop WIFI (draadloos) internet krijgen zonder de aansluiting met een coax kabel?

Bedankt

Toegevoegd na 2 uur:
Bestaat er bijvoorbeeld ook internet via de satelliet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je kunt je mobiel vaak als modem gebruiken via een USB kabel aan je PC/laptop om verbinding te maken met internet. Als je toch een onbeperkte abonnement hebt...

Uit je vraag maak ik op dat je een vaste aansluiting wil en niet via de kabel. Als er een telefoonaansluiting is kan je een adsl aansluiting aanvragen en bij je provider een draadloze router vragen. Veel aanbieders bieden dit standaard en "gratis"aan Bijvoorbeeld bij onderstaande aanbieder.

Bronnen:
http://www.tele2.nl/internet-bellen.html

Via ADSL is inderdaad een goede optie. Bij mij komt alles via de telefoonlijn binnen. TV/radio, telefoon en internet. Over het algemeen wil de provider wel dat de router zo dicht mogelijk bij het ISRA-punt staat. Dat is het simpel gezegd het punt waar de telefoonkabel het huis binnenkomt. Bij een appartement zou dat weleens lastig kunnen worden. Toegevoegd na 1 uur: Ja, ook via satelliet is mogelijk. Voorzover ik weet zijn de snelheden niet erg indrukwekken als je het voor een redelijk prijs wilt. Je kunt eens bij onderstaande provider kijken.

Bronnen:
http://www.bysky.nl/consument-en-kleinzakelijk

vreemd huis ?? waar er geen kabel aansluiting of telefoon aansluiting is ? is het er niet of gewoon nog niet aangesloten ? zijn de kabels er niet of zitten de aansluitingen er nog niet op verbonden ? Dat zou eigenlijk standaard in alle huizen aanwezig vanaf de bouw van het fundament maar goed als je appartement erg nieuw of nog niet af is dan heeft wellicht de hele wijk het nog niet ??? Tja dan zal je op dongle aangewezen zijn maar dat is gewoon weg te duur voor 24/7 ik zou zeggen doe eens een internet beschikbaarheid check op je postcode als die melden dat het er niet is dan is het er in principe ook nog niet maar anders zou het er gewoon moeten zijn je kan desnoods op de ptt knop aansluiten of de kabel alvast van de radio tv coax poort voorzien ? als het signaal er is dan is dat maar een kleine moeite

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100