Zijn dit goede gamecomputers en wat is nou precies het verschil?

Ik wil een game computer gaan kopen en ben op internet de AzGameSystem Tiberius tegengekomen van azerty.nl.(http://azerty.nl/1-2812-519000/azgamesystem-tiberius-towermod.html) Is dit een goede game computer? Ik zag dat ze ook een vergelijkbaar model hebben, de Tacitus(http://azerty.nl/1-2812-519006/azgamesystem-tacitus-towermode.html). Deze is 140 euro duurder en de enige verschillen zijn dat deze geen AMD processor heeft van 3,6 GHz maar een Intel core i5 van 3,1 GHz, en de laatste heeft een harde schijf van 1TB in plaats van 500gb. Is de Tacitus dan beter? Hij heeft maar 3,1 GHz in plaats van 3,6 en die extra 500gb harde schijf heb ik niet nodig. Of zijn de processors van intel beter dan die van AMD? Ik heb er niet echt veel verstand van, ik hoop dat iemand het me uit kan leggen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De Intel i5 is een stuk beter, de 6870 is ook een goede GPU dus zeker geen slechte opzet. Toegevoegd na 1 minuut: Wat ik wel echt mis is een SSD. Toegevoegd na 17 minuten: http://www.anandtech.com/bench/Product/403?vs=363 De A6(beter dan de A4) redt het niet eens tegen een i5.

Nou de PC's die je aangeeft vind ik persoonlijk geen game PC's Het klopt dat je best een intel kunt gebruiken voor een game pc is iets duurder maar zijn veel efficienter dan AMD. Wat processor en MoBo betreft zou ik gaan voor eentje die DDR3 triple channel ondersteund. De meeste processors ondersteunen wel DDR3 maar geen triple channel. Herken je meestal ook aan 3-6 banken geheugen. Denk wel dat je dan bij de i7 familie terecht moet. Dan stock koelers op processors stellen meestal niet veel voor. Voor 20 euro heb je vaak een stillere efficientere koelblokken. Zo heb je langer plezier van je hardware. Videokaart die jij aangeeft is echt geen gamekaart meer. Ik zou eerder opteren voor een HD6950 met een goede koeling optie. Die kun je dan eventueel nog unlocken naar een firmware van HD6970. Wat geheugen betreft zou ik voor 12-16GB range kijken. Geheugen is zo duur niet tegenwoordig en kun je nooit genoeg van hebben. De 8GB passeer ik meestal wel hoor :). Wat de harde schijf betreft zou ik zowieso iedereen een SSD aanraden. De harde schijf is de traagste component van je hele PC. Ik heb zelf een kleine SSD voor windows en veel gebruikte applicaties. En 2 HDD 1TB in raid 0 voor wat rand data. Als je 1 keer een SSD hebt gehad wil je niks anders meer :).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100