interne hardeschijf word herkent, maar staat niet in 'Computer' -> 'Hardeschijf stations', wat kan het probleem zijn, en hoe los ik dit op? (zie omsch

Het gaan om de 'WD10EADS' hardeschijf van 1TB, het probleem is dat de HD wel word herkent in de BIOS en in de 'apparaatbeheer' -> 'Schijfstations'.

Ik heb geprobeerd om de stuurprogramma's bij te werken, maar er zijn geen nieuwere stuurprogramma's. Via de software van Western Digital zelf (waar de HD wel gevonden wordt) , heb ik een test uitgevoerd, en na een aantal uren stond er in de uitslag dat er iets fouts was met de HD.

Wat kan het probleem zijn, en hoe los ik dit op?

Met vriendelijke groet, Raffy

Toegevoegd na 14 uur:
De foutmelding staat in de foto.

Toegevoegd na 21 uur:
Alle problemen hierboven zijn opgelost, nu stuit ik op een ander probleem (die ik niet ken).

Ik had een partitie (H:) gemaakt van de HDD zonder te formatteren, zoals te zien is op de foto, nou kan ik hem niet openen en krijg ik het probleem dat de schijf niet toegankelijk is, ik had daarna gekeken naar de schijfbeheer en wat bleek nou, is dat de HDD een een 'RAW' bestandssysteem heeft, nou heb ik lopen zoeken op internet, en kwam uit dat ik hem moet formatteren, maar er zit nog belangrijke bestanden in, dus hoe moet ik de bestanden terug halen?

http://rawfilerecovery.blogspot.com/2009_12_01_archive.html

Toegevoegd na 1 dag:
Iedereen heeft een stukje meegeholpen om tot een oplossing te komen, en wil daarom jullie allemaal bedanken en een +je geven, maar er is maar 1 antwoord dat tot het eindresultaat heeft geleid, en dat is digirec.

Iedereen bedankt voor het helpen!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kennelijk is de indeling van je schijf corrupt geraakt. In dit soort gevallen is met de juiste kennis van (softwarematige) data-recovery nog wel een hoop, zo niet alles te redden. Je kunt met goede data-recovery tools proberen je data uit de raw disk te recoveren, maar zorg er dan aub voor dat je de data ook echt alleen van de schijf leest en er niets naar schrijft (al zal dat lastig worden zolang hij raw is) Pas als je alles wat je nodig hebt van je raw disk, kun je hem formatteren en eventueel gaan gebruiken, al raad ik het gebruik van dergelijke schijven af omdat het risico te groot is dat het nog een keer mis gaat.

Bronnen:
http://www.digirec.nl/data-recovery/data-r...

In schijfbeheer een stationsletter toekennen. En markeren als "actief". Toegevoegd na 1 minuut: Staan de jumpers goed?

Hi Raffy, ik begrijp iets niet. Je zegt dat de schijf niet herkend wordt, maar je kunt er wel een test mee doen ? Hoe vind je de schijf dan? Het probleem kan zijn dat de schijf geen stationletter toegewezen krijgt door windows. Dit kan je verhelpen met een diskmanager of het programma schijfbeheer. Je ziet dan wel de schijf met een sterretje ipv een letter. Letter toewijzen en klaar. Hoop dat dit je probleem oplost. Toegevoegd na 2 uur: Je data gaan niet verloren. Het is een simpele handeling. Verwijderen of formateren zijn acties waarbij gegevens verloren gaan (mits geen virus etc). suc6

Je schrijft "test uitgevoerd, en na een aantal uren stond er in de uitslag dat er iets fouts was met de HD." Wat was die foutmelding? Toegevoegd na 7 minuten: Kijk uit met het laden van de schijf als er problemen zijn. Toegevoegd na 19 minuten: Ik zie nu dat de SMART test problemen geeft. Meestal betekent dit "bad bloks" op de schijf. In dat geval zal Windows de schijf meestal niet herkennen. Geen "chkdsk" of andere reparatie software gebruiken !!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100