Wat heb ik nodig om 24/7 een server draaiend te houden?

Ik wil graag websites draaiend houden op een servertje met XAMMP, maar ik hoorde dat je daar je PC altijd aan voor oet laten staan (opzich logisch met http://localhost) maar bepaalde mensen hoor je over dat ze een servertje hebben (hardware). Hoe kom ik daaraan en wat zijn daar ongeveer de kosten van? En ik neem aan dat die gewoon met een Mac te besturen is?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk kan je met een simpele windows pc toe lijkt mij Of als je het nog goedkoper wil maken een linux versie er op Elke pc is om te bouwen tot server dus daar ligt het niet aan wat je misschien wel even kan nakijken is hoeveel CPU geheugen en harde schijf ruimte je nodig denk te hebben om soepel te draaien. dat ligt aan wat je wilt met je server, simpele text en plaatjes websites zou je met een pentium 4 wel aan moeten kunnen maar game hosting en of streaming site tja dan kan je beter wat zwaarders kiezen Aansturen kan je altijd wel met een mac of welke andere willekeurige pc als je kan inloggen op je server maar dat ligt aan de aard van je server heb je zwaardere beveiliging nodig dan zul je echt een server moeten kopen en die zijn echt duurder maar met een goeie firewall en je router dichtgespijkerd dan kan je daar wel omheen. probeer eerst uit te zoeken Wat ongeveer de specificaties moeten zijn wil je soepel kunnen hosten en dat hangt weer af van de aard wat je wilt hosten

Je kunt als je handig met linux bent ook een goedkope router nemen en daar OpenWRT op draaien. Dan kan het van alles worden ;)

Stroom voor je server

24/7 de server in de lucht houden betekent dat je in geval van onderhoud aan je server al een tweede mirror moet hebben draaien; dit lijkt mij wat overkill. Wel is de aanschaf van een ups (uninterrupted power supply) het overwegen waard. Dan zal de server niet meteen down gaan bij een kleine stroom uitval.

een netbook met een atom processor is prima te gebruiken als server, verbruikt heel weinig. Meer heb je niet nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100