USB-stick kapot, bestanden kwijt wat nu?

De usbstick wordt wel herkend en de naam is ook hetzelfde maar als ik hem wil openen krijg ik de melding:
The disk in drive F is not formatted. Do you want to format it now?

Dan klik ik maar op 'no' want anders ben je al je bestanden toch kwijt?
weet iemand hoe ik de bestanden terug kan halen?
ze zijn erg belangrijk!!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Begin met een goede virus scan van je USB stick en van je computer. Als dat geen verbetering oplevert: Geef de USB stick aan een bekende met linux op de computer. Als die ook geen toegang krijgt, dan is de kans groot dat de data echt weg is. Je kan dan hooguit nog met restore software voor hardeschijven kijken of de index van de USB of de bestanden alleen beschadigd en dus te redden zijn, of of het geheugen van de USB echt gewist is.

Ik zou hem wél formatteren en daarna Recuva gebruiken om alles weer terug te halen. Recuva is gratis, werkt erg eenvoudig en haalt bestanden in no-time terug, ook van geformatteerde sticks, harde schijven ed. Succes!

Bronnen:
http://www.piriform.com/recuva/download

Hoi! Ik ken het probleem, (ben ICT-er) en heb er zelf ook last van gehad een keer of honderd waarvan 2 keer bij mijzelf. Probeer eerst een andere pc of die met het zelfde format gezeur komt, daarnaast is het belangrijk om te weten wat voor OS je hebt? (xp vista win7) want het ene systeem kan bepaalde foutmeldingen geven waar het andere OS geruisloos je bestandjes terug haalt. Om gelijk met "harde hamer" te werk te gaan, zijn er datarecovery programma's als Recurva, getdataback, en Hiren's boot CD die los van je pc in 9 van de 10 gevallen je data kunnen redden. Succes!

Niet formatteren. Probeer een andere usb poort op je pc. Probeer of hij op de pc van de buren werkt. Er zijn programma's op internet te vinden die dit6 probleem voor je oplossen.

Het heeft waarschijnlijk te maken met de PC waar je je gegevens vandaag gehaald hebt. Was dit een oudere PC met een ander besturingssysteem (Windows XP bijvoorbeeld) ? Een nieuwe PC heeft standaard Windows7. Je kunt het proberen bij iemand met een oudere PC en dan de bestanden verzenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100