Is een usb 3.0 een andere kabel als een 2.0 kabel, en waarin zitten de verschillen?

Ik heb een adapter voor mijn asus transformer tablet met een korte kabel. Te kort. Nu is de aansluiting met de adapter zelf via een usb-aansluiting. Maar als hier een standaard usb verlengkabel tussen zet, dan wordt mijn tablet niet geladen.
Ik vraag me af waarom niet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je twee vragen lijken niets met elkaar te maken te hebben, maar ik denk dat je al op andere fora gekeken hebt. 1. USB 2 en 3 kabels zijn anders USB 3 heeft meer interne bedrading. 2. Een EEE Transformer maakt gebruik van USB 2. 3. De stroom levering is echter bedraad als USB 3. 4. Er zijn mensen die beweren dat een USB 3 verlengkoord dus werkt, USB 2 verlengers werken sowieso niet. 5. Omdat deze ook niet altijd werken is een stroomkabel verlengkoord natuurlijk de simpelste oplossing.

Bronnen:
http://androidforums.com/asus-eee-pad-tran...

De aansluitingen zijn hetzelfde zodat 3.0 compatibel is met 2.0, alleen heeft 3.0 meer aansluitingen en meer aders in de kabel om de hogere snelheid te halen. Dus misschien gebruikt jouw tablet die extra aansluitingen om op te laden. (vind ik wel vreemd omdat 3.0 nog maar weinig gebruikt wordt.)

USB 3.0 is het zelfde als een 2.0 alleen de snelheid want de 3.0 is een stuk sneller maar dat is ook het enige

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100