Welke Mac moet ik kopen voor een reclamebureau?

Hij moet zowel snel als betaalbaar zijn. Hij moet goed kunnen draaien als er diverse programma's open staan. Het is voor een eenmansbedrijfje. Bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

voor een snelle, een mac(kast) voor handig heid een imac. Voor mij persoonlijk een imac die zijn goedkoper Toegevoegd na 2 minuten: een imac heeft minder snoeren en is dus makkelijker om te verplaatsen voor het geval dat. Een mac heeft ook nog een scherm nodig

Het ligt aan het soort programma's, maar over het algemeen zou een Mac Mini al geschikt zijn. Wil je mobiel zijn dan adviseer ik een MacBook Pro, deze is nauwelijks duurder dan de MacBook maar je krijgt er wel een hoop voor terug.

De vraag zou beter zijn; ik wil werken met programma X, is dat beschikbaar voor een Windows pc of heb ik echt de veel duurdere Mac nodig. Het is een fabeltje dat Macs (buiten specifieke Mac software dan) beter zijn. DTP-ers en sowieso de grafische wereld houden al jaren vast aan Mac, zonder zelf nog te weten waarom.....buiten Design dan, maar er zijn inmiddels ook mooie pc (kasten) in omloop.

Het hangt ervanaf wat je er mee wilt gaan doen. Als hij niet mobiel hoeft te zijn is een iMac 24" een leuke machine. Als je wel mobiel wilt zijn een MacBook Pro 15" eventueel met een extern scherm. Wat velen ook zeggen is dat de prijs van een mac te hoog is. hierbij houden ze vaak geen rekening met de tco (total costs of ownership) die bij een Mac nog steeds lager is als voor een vergelijkbare windows machine.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100