Blauwe Scherm op PC?

Als ik mn PC wil opstarten krijg ik een blauwe scherm en dan reboot hij vanzelf en gaat de hele tijd zo door..
Hoe fix ik dit?
Ik heb:
Intel Core 2
2GB Ram
Nvidia Geforce 8600
2.6GHz

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is een Blue Screen Of Death en duidt in de meeste gevallen op defecte hardware.

Dit noemt zich een blue screen of death. Wat ik zou doen is het volgende: 1. Schrijf de foutmelding op en zoek dit op Google. Vind je niks? Post deze vraag dan op een pc forum. 2. Zoek alle oplossingen voor problemen met het blue screen of death op Google op en voer deze uit. 3. Wil het allemaal niet baten? Installeer Windows dan opnieuw.

probeer effe te noteren wat er idd fout gaat, zal waarschijnlijk een kapot geheugen bankje zijn... In je BIOS kun je het opnieuw opstarten uit zetten trouwens, dan heb je wat meer tijd om alles te noteren. Probeer te definiëren op welk moment het fout gaat... Dáár zit het probleem. Alleen; hoe heb je kunnen herinstalleren dan?

Download een bootcd zoals Falcons UBCD en boot daarmee met ERD commander. Als het lukt kan je namelijk een oudere register terugzetten, en heb je kans dat de pc weer boot. Probeer ook eens die andere Windows XP boot, en dan een scandisk uitvoeren. Die controleert dan of er fouten zitten in je systeembestanden, en heb je kans dat daarna je pc weer boot. ook kan je met de cd een system restore proberen, en nog genoeg andere tools. In ieder geval genoeg mogelijkheden om niet je PC te hoeven te herinstalleren. De bootcd kan je downloaden met utorrent, en de cd kan je branden met bijv. CDBurnerXP (te vinden via google).

Bronnen:
http://thepiratebay.org/torrent/5930360/Fa...

Plaats de Windows XP-opstartdiskette in het diskettestation of plaats de Windows-cd-rom in het cd-rom-station en start de computer opnieuw op. Selecteer eventuele vereiste opties voor het starten van de computer vanaf het cd-rom-station, als u hierom wordt gevraagd. Druk vanuit het scherm 'Welkom bij Setup' op R om de herstelconsole te starten. Selecteer de installatie waartoe u toegang wilt krijgen met de herstelconsole als op uw computer kan worden gekozen uit twee of meer besturingssystemen voor het opstarten. Typ desgevraagd het Administrator-wachtwoord. Als het Administator-wachtwoord leeg is, drukt u op ENTER. Typ de volgende regels achter de opdrachtprompt van de herstelconsole en druk na elke regel op ENTER: md tmp copy c:\windows\system32\config\system c:\windows\tmp\system.bak copy c:\windows\system32\config\software c:\windows\tmp\software.bak copy c:\windows\system32\config\sam c:\windows\tmp\sam.bak copy c:\windows\system32\config\security c:\windows\tmp\security.bak copy c:\windows\system32\config\default c:\windows\tmp\default.bak delete c:\windows\system32\config\system delete c:\windows\system32\config\software delete c:\windows\system32\config\sam delete c:\windows\system32\config\security delete c:\windows\system32\config\default copy c:\windows\repair\system c:\windows\system32\config\system copy c:\windows\repair\software c:\windows\system32\config\software copy c:\windows\repair\sam c:\windows\system32\config\sam copy c:\windows\repair\security c:\windows\system32\config\security copy c:\windows\repair\default c:\windows\system32\config\default Typ exit om de herstelconsole te sluiten. De computer wordt opnieuw opgestart en nu stabiel. Mocht dit niet geholpen hebben,dan wordt het tijd,om de geheugenbankjes te checken. Dit kunt U (laten) uitvoeren door een Memtest. Te vinden op Internet. Ik vermoed,dat dan het geheugen defect is. Als U toch de kast open hebt gemaakt (ALTIJD HELEMAAL LOS VAN HET STOPCONTACT ) druk dan eens alles,wat evt los zou kunnen zitten vast(er) en verwijder met een stofzuigertje (zonder hardware aan te raken) de hele binnenzijde eens uitvoerig. Uitereraard niet vergeten,de open gaatjes plus de fan. Groet:Zoekertje Toegevoegd na 1 minuut: Die herstelconsole (bovenste stuk tekst) werkt voor elk besturingssysteem ( dus dat U op de "R" moet drukken)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100