Hoe zorg ik ervoor dat mensen geen persoonlijke documenten op me computer vinden die ik weg wil gooien?

Ik heb een kapotte computer (desktop) die weg moet. Er staan allerlei bestanden op waarvan ik het geen prettig idee vind dat andere mensen die tevoorschijn gaan halen. Hoe zorg ik ervoor dat mijn computer met geheugen totaal vernietigd wordt

Toegevoegd na 4 minuten:
PS.
Ik ben bang dat er nog stroom op sommige onderdelen staat ook al is ie niet aangesloten op het lichtnet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn grofweg drie dingen die je kan doen. 1. Je hardeschijf uit het systeem halen (misschien is deze nog goed bruikbaar). 2. Je harde schijf fysiek slopen, dit kan door hem uit je systeem te halen en er een stevige magneet tegen te houden. Een paar keer met een hamer er slaan zodat alle platters breken kan ook. 3. Als je hem weg wil geven kan je hem wipen, dit is formatteren zoals het hoort (en zin heeft) je schijf zal dan echt met 0en en 1en overschreven worden zodat oude informatie niet meer terug te halen is. (bron) Toegevoegd na 4 minuten: Plaatje HDD toegevoegd. Toegevoegd na 8 minuten: Als hij er trouwens exact zo uitziet als op de afbeelding (dus dezelfde aansluitingen) heb je dus een (P)ATA hardeschijf welke in nieuwe systemen haast niet meer ondersteundt is. Je hebt er dan alleen maar wat aan in een ander oud systeem.

Bronnen:
http://www.diskwipe.org/download.php

Een hele sterke magneet erover halen of eruit slopen en de aansluitingen helemaal kapotmaken of even in een bakje water leggen of helemaal kapot slaan met een hamer.

Je kan er zijn harde schijf uithalen. Toegevoegd na 3 minuten: Je harde schijf vernietigen zoals hierboven beschreven

De harde schijf verwijderen en die geheel stuk maken , zodat hij niet meet aan te sluiten of te repereren is want zelfs een geformateerde schijf is met een speciaal programma nog te hetstellen

Je zou de harde schijf met een andere pc kunnen formatteren, zodat anderen er niet meer bij kunnen. Het hangt er een beetje van af wat er allemaal kapot aan is. Ik zou sowieso niet de harde schijf weggooien, die kan je altijd thuis nog bewaren en later opnieuw gebruiken. Mocht je deze toch weg willen gooien, dan zullen een paar ferme tikken voldoende zijn. Het nut van water betwijfel ik, tenzij je de harde schijf weer aansluit terwijl deze nog nat is (dit raad ik niet aan). De meeste apparatuur gaat alleen kapot door water wanneer ze nog in gebruik is en er dus spanning op staat. Veel succes. Toegevoegd na 53 seconden: ______________________________________________ Ik lees hierboven dat formatteren blijkbaar niet heel veel zin heeft, mijn excuses.

Er is echt maar een oplossing. Gewoon keihard met de moker erop. In elkaar slaan. Wij slopen dagelijks computers,,en je wilt niet weten wat voor gegevens je tegen komt. En je hoeft niet eens bij de politie te werken ,om gewiste gegeven terug te halen. Als ook jij je zelf een klein beetje daarin gaat verdiepen kun je het ook zo.

hardeschijf eruit halen en vernietigen (zoals bij alle andere antwoorden beschreven staat). Je hoeft niet bang te zijn dat als de stekker niet in het stopcontact zit er nog ergens gevaarlijke spanning op staat. Op zijn hoogstens loopt er op het moederbord een klein stroompje van nog geen 1,5V, waar een klein knoopcel batterijtje voor zorgt. Die kun je er eventueel nog uithalen en bijvoorbeeld gebruiken (als het past) voor je horloge. kijk even op internet of je sommige onderdelen nog kunt verkopen (natuurlijk niet de harde schijf) soms verdien je dan nog een paar euro.

Verbranden. Dan is wegbrengen ook niet meer nodig.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100