hoe fix je de ventilator voor je cpu bij je pc, als ie losser zit of als er wat anders mis is, maar je niet software ervoorwil en ook niet een nieuwe.

Toegevoegd na 6 dagen:
mijn pc is onlangs een keer gevallen en sindsdien doet de ventilator naar, hoe haal je hem eruit etc..

Weet jij het antwoord?

/2500

Kijk of het ding makkelijk uit de PC te halen is. Ik heb er een paar voor aanzienlijke tijd weten te reanimeren door ze schoon te maken en het asje op een drupje olie te tracteren. Daar moet je een soort van aluminium dekseltje voor verwijderen en als je dat voorzichtig doet kun je het later weer terugplaatsen. Gebruik wel een hittebestendige oliesoort. Ik zweer voor een groot aantal toepassingen bij Ballistol. Koekt nooit aan en insecten hebben een hekel aan de geur.

De cooler van de cpu is een belangrijk onderdeel. Je kan deze verwijderen en goed schoonmaken en behandelen met WD-40. Kijk zorgvuldig of deze niet ergens aanloopt. Stofzuig de cooler en breng een dun laagje pasta aan op de cpu voor je cooler terugzet. Je kan niet alles soorten pasta gebruiken, dus weet wat je doet. Een cooler is doorgaans niet het duurste onderdeel, dus als je het niet vertrouwt toch een( laten) nieuwe plaatsen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100