Weet iemand wat er met mijn PC aan de hand is? (zie uitleg)

Ik heb de laatste tijd wat problemen met mijn PC, op sommige momenten crashed mijn pc, als volgt: Het scherm bevriest, de muis werkt niet meer, het toetsenbord werkt niet meer. en de laatste toon die uit de speakers kwam, wordt kort en snel herhaald, en geeft een trillend geluid.

Dingen die ik zelf al heb uitgevonden:
Het gebeurt tijdens gamen en internetten, het is me nog niet gebeurt dat ik mijn computer in de aangegeven staat aantrof.
Het geheugen is gecontroleerd
Er is een harde schijf controle geweest.
De tempraturen lopen niet hoger op dan 75 graden tijdens gamen in de videokaart.

Dit is het eerste stuk uit mijn DxDiag
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 3/5/2011, 20:46:38
Machine name: PC_VAN_LARS
Operating System: Windows Vista™ Home Premium (6.0, Build 6002) Service Pack 2 (6002.vistasp2_gdr.101014-0432)
Language: Dutch (Regional Setting: Dutch)
System Manufacturer: Acer
System Model: Aspire E571
BIOS: )Phoenix - Award WorkstationBIOS v6.00PG
Processor: Intel(R) Core(TM)2 CPU 6320 @ 1.86GHz (2 CPUs), ~1.9GHz
Memory: 2046MB RAM
Page File: 1362MB used, 2977MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 11
DX Setup Parameters: Not found
DxDiag Version: 7.00.6002.18107 32bit Unicode

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

hoi Larssiey0, zo af en toe... is dat na een korte tijd na inschakelen? mogelijk wordt de boel te warm ik stel het volgende voor: maak met een (spuitbus lucht) de ventilator en de koeling schoon blokkeer de ventilator, want tijdens het draaien wekt hij spanning op die de achterliggende elektronica vernietigd. druk op het moederbord elk IC aan dat in een voetje zit. haal een voor een de stekkerverbindingen los en plaatst ze weer terug (contacten masseren) doe dit ook met de insteekkaarten. vergeet ook de ventilator van de voeding niet schoon te blazen en tijdens het blazen te blokkeren als dat niet helpt, dan is het tijd om windows op nieuw te installeren. er kan ook iets serieus kapot zijn, maar dan doet de PC het in zijn geheel niet meer, vandaar dat ik dit voorstel. veel suc6 groeten, Dré Toegevoegd na 6 uur: hoi hoi Larssieyo, aanvulling: als het al na 1 minuut gebeurd, dan is het geen temperatuurkwestie, mogelijk dat contactmassage de oplossing geeft. anders ligt het aan de software. ik zou dan beginnen met Windows in veilige mode starten. eens kijken wat er gebeurd. eventueel van een externe drive of stick starten, hoe is dan het gedrag? als laatste mogelijkheid het opnieuw installeren van Windows. suc6 groeten, Dré

Komt me erg bekend voor. Had het pas geleden nog. 100% zeker achter de oorzaak ben ik niet gekomen, maar zelf vermoed ik lekkende condensatoren op het moederbord. Dat gebeurt wel eens.. vooral oudere Dell computers hebben daar last van.

Misschien kan je even je je windows even opnieuw installeren. Maak wel een back up van al je belangrijke bestanden.

ik vermoed dat het je (hoofd)processor is, die te warm wordt. Check de ventilator, en de ribben van het koelblok. een processor (los van je videokaart) op 75 graden is wel heet, 55 graden is normaal bij niet gamen. In je bios kan je vaak de comp uit laten gaan als een bepaalde temp (ik zou op 60 graden gaan zitten) bereikt wordt. probeer ook een een tijdje met een andere (misschien on board) videokaartje, dan kun je dat uitsluiten. (ik heb zelf weleens problemen gehad met een videokaart, maar dan gaat vaak het beeld eerst raar doen, voordat de pc "vastslaat") Kijk anders even of je met hddreg je schijf echt kan controleren (is wel hier en daar te downloaden) het zou ook een bad block op je schijf kunnen zijn. Toegevoegd na 3 minuten: de opeenvolgende toontjes zijn waarschuwingen van je moederbord, daarom denk ik dat je het in de processor temp moet zoeken. de intervallen van deze toontjes en hun betekenis is vast wel op de site van je moederbord fabrikant terug te vinden zijn. = kast open ergens op het bord staat wel een type/naam en van daaruit op internet wat zoeken. Toegevoegd na 5 minuten: gelet op de toontjes moet je het in je bios zoeken, check de naam van je moederbord en vind bij de fabrikant wat de intervallen van de toontjes vertegenwoordigen (ik gok echt op oververhitting van je processor (niet grafisch)

Na dit te hebben gelezen ,vermoed ik ,dat je de Video Drivers zult moeten updaten ( firmware) Kijk hier eens: http://support.acer-euro.com/drivers/desktop/aspire_e571.html Succes en 75 graden is wat aan de hoge kant,maar kan nét. Verder zou je de Hertz (beeldscherm) kunnen verlagen ..

Misschien dat het vermogen van je voeding te laag is. Je kunt kijken of de spanningen van de HDD en de processor nog wel stabiel blijven.

De oorzaak lijkt me niet hardwarematig (alhoewel dat niet even vast te stellen is zo op afstand). Ik zoek de oorzaak eerder in de software. Er kan een foutje zijn ontstaan in je Windows-installatie. Het eenvoudigst los je dat op door gewoon het hele zwikkie weer opnieuw te installeren. Je kunt wel uren gaan zitten zoeken naar de fout, maar met gewoon opnieuw installeren ben je sneller klaar (en herstel je ook eventuele fouten die je nog niet hebt opgemerkt).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100