Is het mogelijk om een besturingssysteem te maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja je kunt je eigen besturingssysteem maken. A. tanenbaum heeft een boek geschreven met daarin de code voor een operating system Minix (een simpele versie van unix). Als je zelf een besturingssyteem wilt maken is dit een goed begin. Een besturingssysteem bestaat meestal uit een opstart sequentie en aansturingsprogramma's voor verschillende stukken hardware. Voornamelijk de CPU, moederbord en dergelijke. Ook Linus Torvald heeft (in eerste instantie alleen) een eigen OS gemaakt, Linux. Hier zijn later veel meer mensen bij betrokken geraakt. Als je wilt meehelpen aan een OS is dit een goede manier. Je hoeft niet vanuit niets te beginnen en kunt wel helpen bij het (beter) maken van een besturingssysteem.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Minix

Ze zijn er; dus ja.. Misschien iets meer uitleg over wat je bedoelt?

haha misschien wel handig ja :) Ze bestaan, dus ja het is mogelijk om een besturingssysteem te maken. Wil je dit zelf gaan doen? Het lijkt mij in ieder geval wel heel ingewikkeld om dat zelf te gaan programmeren, maar als je het echt wilt doen moet je even een google search doen. Ik denk niet dat de mensen hier precies weten hoe zoiets werkt, er zijn vast wel fora voor. Of je kan gewoon informatica gaan studeren :)

''Is het mogelijk om een besturingssysteem te maken?'' JA dat kan, hoe? ik heb geen idee

hier heb je een link (besturingssysteem) : http://www.wikihow.com/Make-a-Computer-Operating-System link pcb (printplaten): http://wiki.altium.com/display/ADOH/Tutorial+-+Getting+Started+with+PCB+Design Toegevoegd na 7 minuten: beginners link: http://wiki.osdev.org/Getting_Started

Bronnen:
http://wiki.altium.com/display/ADOH/Tutori...
http://wiki.osdev.org/Getting_Started
http://www.wikihow.com/Make-a-Computer-Ope...

Ja, want er zijn tientallen. Of je 't zelf een besturingssysteem van betekenis kan maken? Alleen als je een nieuwe markt kan aanboren, en als je veel doorzettingsvermogen hebt en zo kundig bent dat je een team van specialisten om je heen kunt verzamelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100