Hoe word ik weer baas over mijn harde schijf?

Ik heb mijn laptop met 2 maal 500gb HD's geformatteerd en van een schone legale installatie van W7 32 bit voorzien. Ik heb een andere computernaam ingegeven dan degene waarmee mijn D schijf waarschijnlijk "geinstalleerd"is mbt beveiliging/eigenaarsrechten enz. Helemaal in het begin kreeg ik zelfs de melding D:\ is niet toegankelijk. Na het in en uitschakelen van de schijf in apparaatbeheer was de schijf in ieder geval weer zichtbaar, maar nu staat er op elke mappen een oker-kleurig slotje en zijn mijn rechten beperkt vooral wat betreft verwijderen van de schijf. Ook zijn er ineens een stuk of 10 mappen met de toevoeging .tmp aangemaakt. Ik zou heel graag weer volledige toegang en rechten hebben tot mijn D schijf en ik hoop dat iemand mij daarbij kan helpen. Alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Als er niks (belangrijks) op de D-schijf staat: heb je al geprobeerd gewoon opnieuw te formatteren? Toegevoegd na 40 minuten: Als je start / uitvoeren / diskmgmt.msc {enter} doet, heb je dan nuttige mogelijkheden bij de betreffende schijf? (Wel eerst backups maken bij twijfel wat opties zouden kunnen doen.)

ff googlen er is een oplosding voor rechtermuisknop delen geavanceerd gebruikers zoiets ben nu niet thuis op mobiel is zoeken plaatsen weer moeilijk het heeft met de rechten te maken dus delen voor meerdere gebruikers is de olossing succes!

Je moet mappen delen voor meerdere gebruikers

Ga naar "Mijn Computer". Klink rechtermuisknop op de schijf waar het om gaat en klik eigenschappen. Klik op het tabje beveiliging en vervolgens op geavanceerd. Dan opent een nieuw scherm. Klik op het tabje eigenaar en vervolgens op bewerken. Klik op de gebruikersnaam waarmee je bent ingelogd en VOORDAT JE OP OK KLIKT vink je het regeltje aan met "bladiebla, onderliggende mappen enz...." en dan pas op OK. Dat moet je probleem verhelpen. Toegevoegd na 32 seconden: Deze actie kan je ook per map doen ipv een hardeschijf zoals dit voorbeeld aangeeft.

Zoek in het control panel maar eens op UAC en zet de schuif helemaal naar beneden 'never notify'. Dan selecteer je de folder waar je niet in mag en kies met de rechtermuistoets 'properties (eigenschappen)' en dan tab 'security'. Klik dan op de button 'advanced' gevolgd door tabblad 'owner'. Klik op 'edit' en zorg dat hier je user instaat. Vink 'Replace owner on subcontainers and objects' en klik op 'apply'. Nu ben je weer heer en meester over je schijf & folders.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100