Hoe kom je te weten om welk bestandstype het gaat?

Stel je hebt een plaatje met als type *.bmp.
Je weet alleen niet dat het een *.bmp bestand is.
Hoe kom ik erachter om welk type (*.?) het gaat?

(Extensie verbergen staat uit, dus ik zie de extenties achter ieder bestandsnaam)

OS: Windows XP

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik denk niet dat dat mogelijk is, naar mijn weten is er geen programma die automatisch een bijbehorende automatisch vindt. misschien dat je met kladblok hex-workshop of een ascii editor eventueel kan uitvinden wat de extentie is. als ik bijvoorbeeld de extentie van een bmp bestand verwijder en vervolgens open met hex workshop dan zie je wel in het begin bm staan(zie afbeelding) maar misschien zegt dit niks.

Normaal, rechter muisknop op het bestand, eigenschappen en dan staat het er.

Anders even googlen of op wikipedia opzoeken. Ik neem aan dat je het antwoord op de vraag wat is *.bmp weet...

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/BMP_(bestands...
http://www.google.nl/search?source=ig&hl=n...

Kan je niet als je het plaatje of bestand opslaat zelf kiezen als welk bestandtype je het wilt opslaan..? Gewoon het plaatje opnieuw opslaan.

eh wat ik zou doen als je bijv twijfelt tussen .bmp of .jpg is het bestand kopieren en uitproberen wat er gebeurt als je .bmp achter de bestandsnaam typt en hem opent.. Niet in het originele bestand doen want er kunnen gegevens verloren gaan als je de verkeerde typt. (maar dit werkt dus niet als je geen idee hebt watvoor bestand het is..)

Rechtsklik "Open with" en dan een paar applicaties uitproberen lijkt me 't snelste.

Ik heb eens voor je gekeken of er ook een Windows versie is van het Unix commando 'file'. Dit commando vogelt uit wat voor een type bestand achter het masker van de naamextensie zit. Dit wordt veel gebruikt voor Computer Forensics. Helaas ben ik geen volwaardig Windows alternatief tegengekomen in de literatuur. Wat wel goed nieuws is, is dat Windows een POSIX subsysteem heeft. Met die POSIX laag kun in in principe al het lekkers van Unix op je Windows PC krijgen. Dat betekend dat je het commando 'file' via Cygwin alsnog op je Windows bak kunt krijgen. Het commando 'file' is overigens doodeenvoudig. De syntax is: file mijnbestand file heeft nog wel meer opties en switches, maar die zijn eigenlijk niet zo belangrijk. Voor meer informatie over Cygwin en de man page van het file commando kun je op de links klikken.

Bronnen:
http://unixhelp.ed.ac.uk/CGI/man-cgi?file
http://www.cygwin.com/

Ik zoek het even na op de File Extension Source. Of de File Extensions Resource.

Bronnen:
http://dotwhat.net/
http://filext.com/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100