Welk windows draai je op een linux desktop?

Ik wil op mijn huidige PC MS Windows kunnen blijven gebruiken voor mijn games. Daarnaast wil ik Linux gaan draaien voor al het overige Office, Mail etc.

1. Kan dit op 1 PC worden ingericht? Zo ja hoe?
2. En welk windows systeem kan je gebruik je onder Linux?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

je kan ook een virtual machine gebruiken. vmware, virtual pc of virtual box. draai windows of linux , installeer 1 van de appz hierboven . installeer vervolgens de gewenste os Toegevoegd op 24-04-2009 21:26:48 excuus ik las de rest niet maar alleen de vraag, zie bron voor informatie betreffende de besturings systemen die je kunt installeren in een linux omgeving.

Bronnen:
http://www.virtualbox.org/wiki/

Het is mogelijk om een PC dual boot te maken. Dit werkt met verschillende Windows-versies, maar ook met twee verschillende besturingssystemen (zoals bij jou Windows en Linux). In de bron zie je een voorbeeld van hoe je dat moet doen. In principe kun je elke versie die je wilt met elkaar combineren. Je draait dan ook geen besturingssysteem onder een besturingssysteem, maar je gebruikt ze naast elkaar. Bij het opstarten kies je welk systeem je wilt gebruiken.

Bronnen:
http://home.zonnet.nl/fred.van.lieshout/li...

Dat gaat tegenwoordig eigenlijk heel gemakkelijk; download een iso van Ubuntu 8.1. Maak hier een CD van en boot met deze CD. Dan kun je in Ubuntu rondkijken en tevens installeren. De dual-boot wordt kompleet voor je ingericht en klaar. In Ubuntu zit gelijk Open Office, Firefox en een mailprogramma. De rest laat zich eenvoudig downloaden via add-en-remote software. Voor speciale grafische- en geluidskaarten zul je evtueel wat verder moeten zoeken naar een passende driver, maar de gangbare zaken zitten standaard in de installatie. Voor al het andere heb je dan je Windows nog. Oja, gamen op een VM-Ware Windowsclient onder Linux zou ik niet direkt doen.

Je kunt testdraaien door een bootable DVD te branden van bijvoorbeeld Knoppix - zie bron. Start je computer van de DVD - het enige nadeel is dat het startproces wat langer duurt omdat een DVD trager is dan een harde schijf. Maar je kunt heerlijk spelen met Linux, en met de bijbehorende window manager(s), zonder dat je je harde schijf en je Windows verklooit.

Bronnen:
http://www.knopper.net/knoppix/index-en.html

Je kunt Windows en Linux inderdaad naast elkaar installeren. Dit heet een 'DUAL-BOOT' oplossing. Zodra je je computer opstart krijg je een schermpje waar je kan kiezen tussen de twee besturingssystemen. Dit is toch wel een pittige installatie. Waarom wil je dit is de vraag? Windows is gebruiksvriendelijk en makkelijk. Linux is vooral gericht op performance, en veel dingen die Windows zelf al doet, zul jij in Linux zelf moeten configureren. Hier ben je een hoop tijd mee kwijt. Voor de laatste versie van 'open office' kun je kijken in de bron hier beneden. Deze is zowel op Linux als op Windows te installeren. Linux leren = HEEL veel lezen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100