Als ik vanuit Windows XP Windows 7 installeer, maakt Windows XP dan automatisch een partitie aan voor Windows 7? Op internet staat van wel

maar hoe weet XP dan hoe groot die partitie voor Windows 7 moet zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor €60 koop je al een nieuwe harde schijf. Als je hier W7 opzet loop je niet het gevaar dat de 2 versies elkaar gaan bijten. Je zou ook een VMWare kunnen proberen. Dat is een virtuele installatie waar je ook Linux in kan draaien.

Nee dat gebeurt niet. Windows 7 (ook de upgrade) voert een schone installatie uit. Je bent Windows XP daarna kwijt. In principe wordt Windows 7 over de gehele schijf geïnstalleerd, hoewel je op mogelijkheid hebt daar wijzigingen in aan te brengen. Je kunt, zo je wenst, wel handmatig ervoor zorgen dat Windows 7 op een aparte partitie geinstalleerd. Als je daarna een bootmanager installeert kun je voor het opstarten kiezen welke van de twee je wilt starten.

Je krijgt een partitie extra van circa 100 mb.. dus niet echt relevant om je bang voor te maken ofzo! Deze 100 mb heeft het systeem in gebruikt bij een eventuele crash of opstartproblemen. Toegevoegd na 28 seconden: gebruik :)

Als je 7 over een xp vesie instaleerd zul je de oude versie terug vinden onder windows.old. Daar staan alle onderdelen onder weggeschreven en die kun je naarbelieven weer terug zetten. De rest kun je eventueel daarna verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100