welk besturingssysteem is het best?

dan heb ik het over ubuntu linux windows en mac en dan ook graag de beste versie alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat heel erg af naar je behoeftes, maar over het algemeen wordt MacOS X gezien als het beste besturingssysteem. Alhoewel Windows over de jaren erg veel verbeterd is, heeft het nog steeds niet de veilige architectuur die je wel met MacOS zou hebben. Wel zijn er voor Windows een hele hoop meer applicaties beschikbaar, maar MacOS komt aardig in de buurt. Je zal zien dat het ook aardiger in gebruik is. Als je een thuisgebruiker bent raad ik Linux al helemaal niet aan, dat is iets wat je alleen kan gebruiken als je graag een "dedicated" server wilt starten.

Welk besturingssysteem het best is, is een relatieve vraag. Hangt vooral af van je persoonlijke smaak en ervaring. Zo kan Linux heel goed dienen als besturingssysteem voor de thuisgebruiker, het ligt eraan welke distributie je gebruikt. Ubuntu is één van de bekendste, zeer stabiel en prima mee te werken. Windows is sterk verbeterd door de jaren heen. Het verschil tussen Windows en Mac is dat Windows (Microsoft) bouwt een besturingssysteem voor verschillende computersystemen En Mac (Apple) bouwt een eigen computer speciaal voor een eigen besturingssysteem. Grote voordeel voor Mac is dus dat het besturingssysteem beter aansluit op de computer. En dus stabieler, zegt men. Maar of je er ook mee kunt werken is iets persoonlijks. Ik heb bijvoorbeeld een bloedhekel aan Mac en alles wat van Apple is.

Minix, het OS dat Linus Torvalds ook in Amsterdam heeft bestudeerd en dat als idee diende voor Linux, maar er geen kloon van is. Minix is zelf herstartend, als een proces vastloopt zul je nooit zien "CRITICAL PROCESS DIED" zoals bij Windows.

Bronnen:
http://www.minix3.org/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100