Hoe kan ik een map toevoegen aan 'Deze PC'?

Ik heb een vraag over de verkenner in Windows 10. Wanneer deze opent in 'Deze pc' staan er 6 mappen, namelijk Afbeeldingen, Bureaublad, Documenten, Downloads, Muziek, Video's. Is het mogelijk om meerdere mappen hierbij te plaatsen. Ik wil mijn bestanden namelijk zo goed mogelijk geordend hebben. Mij vraag dus, Is het mogelijk en hoe dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, Als je onderaan je c schijf aanklikt komen de mappen tevoorschijn. Met de rechter muis op de mapnaam kun je dan kiezen "Aan snelle toegang vastmaken". Dan staat die map er ook bij.

Dit is niet precies mogelijk, maar wel ongeveer. Wat WasMaes uitlegt gaat over mappen onder "Snelle toegang", niet de mappen die direct onder "Deze pc" staan. Deze mappen zijn vast gedefinieerd en kunnen niet aangepast worden. Wel is het mogelijk om een snelkoppeling toe te voegen onder "Netwerklocaties", wat ook direct onder "Deze pc" komt te staan. Dit kun je doen door in de verkenner naar C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Network Shortcuts te navigeren en hier een snelkoppeling te plaatsen. Deze snelkoppeling verschijnt dan direct onder "Deze pc". Je kunt dit adres overigens gewoon kopiëren en plakken in de verkenner, bovenaan waar staat in welke map je je bevindt. Als je een snelkoppeling naar een bepaalde map wilt plaatsen, klik je met de rechtermuisknop op deze map en dan op "Snelkoppeling maken". Er verschijnt dan een snelkoppeling die je in de map "Network Shortcuts" kan plaatsen, zodat deze onder "Deze pc" verschijnt. Nogmaals, het aders van de desbetreffende map is: C:\Users\%username%\AppData\Roaming\Microsoft\Windows\Network Shortcuts Ik hoor graag nog even of het lukt, of dat ik wat extra uitleg moet geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100