Is het verstandig/nodig om een BIOS update uit te voeren?

Al mijn drivers en dergelijke update ik altijd. Moet ik ook mijn BIOS updaten of moet je dat maar zo laten heb daar de lorre verstand van :)

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, het is niet verstandig om BIOS updates uit te voeren. De BIOS is voor de computer wat het chassis is voor een auto. Je kunt alles aan de auto vervangen, maar niet het chassis.

Een BIOS update je alleen als de fabrikant dat aangeeft. Evt. updates kun je meestal vinden op de site van de fabrikant. Aangezien het BIOS in een flashgeheugen ligt opgeslagen, is het wel zaaks de procedure zorgvuldig uit te voeren. Zo mag bijv. het updaten (beschrijven) niet worden onderbroken. Gelukkig komt het weinig voor, maar het kan geen kwaad eens te kijken of er updates zijn (zeker bij recente computermodellen waar "kinderziektes" in kunnen zitten) en kijk dan ook meteen waar de update uit bestaat cq hoe belangrijk het is (wordt meestal aangegeven).

Als de computer goed werkt dan beter geen update uitvoeren. Mocht de computer problemen hebben controleer dan eerst op de website van de fabrikant of jouw probleem wordt opgelost door een update van de BIOS.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100