Is ubuntu beter op een oude pc dan windows?

ik heb een oude pc liggen en die wil ik gebruiken om bestanden op te zetten en te downloaden.
ik heb hierop windows 8.1(windows vista uit fabriek) geinstalleerd maar die werkt heel traag zelfs met alle onnodige instellingen uitgeschakeld.
Ik heb Ubuntu Linux nog nooit gebruikt maar ik denk dat deze beter werkt op deze oude pc (Intel Pentium D 2.80 GHz 2.80 GHz, 1GB RAM, x64-processor)

Werkt Ubuntu beter op deze pc of moet ik beter bij Windows blijven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als je Windows gewend bent kan je proberen om een uitgeklede Windows 7 er op te zetten. Een Ubuntu is als je Windows gewend ben wel even wennen, wil je dit toch dan is Linux Mint 13 (Cinnamon en Mate) wel een goeie keuze. Draait als een tierelier maar wat ik al zei de bediening is heel anders en dat kan een onoverkomelijk probleem zijn.

Vaak vergen de nieuwe versies van windows te veel van een oude pc, kijk maar naar de systeemvereisten van de nieuwere windows versies, die gebruiken al het grootste gedeelte van al je capaciteit. Als je zoals ik las wat anders wil proberen is ubuntu helemaal geen slecht idee, het is stabiel en je kan daar ook een volledig uitgeklede versie kiezen, die dus heel weinig eigen poespas heeft. Wel moet je van te voren goed nadenken, wat je wil installeren, dit is vaak lastiger. En ik weet niet hoe goed je met PC's bent? Ubuntu is namelijk toch best even wat anders als windows.

Denk niet dat de nieuwe ubuntu hierop draait. Ook de diverse Linux versies zijn te veeleisend. Heb het zelf een goed half jaar geleden geprobeerd, maar het was niet vooruit te branden. Inderdaad beter 7 erop zetten. De Linuxen doen het steeds minder goed op oudere hardware. En Ubuntu is sowieso een draak voor een windows gebruiker (interface!)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100