Microsoft sucurity essentials haalt dat virussen er af?

Stel je heb een virus op je laptop kan je die eraf halen met microsoft security essentials of werkt dat niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja dat kan. Doe een scan met het programma en het zal de virussen eruit halen en in quarantaine zetten. Het werkt echter niet zo goed als betaalde software zoals ESET en Norton.

Dat is wel de bedoeling van een virus scanner, ik ken er niet 1 die alleen aangeeft dat je een virus hebt en vervolgens hem niet probeert hem te verwijderd. tenzij het virus zo nieuw is dat hij nog niet goed (geheel) verwijderd kan worden of niet eens gedecteerd wordt. in de regel is het zo dat als hij iets vind hij ook in staat is het te verwijderen of hij zet hem wel voor je in quarantane totdat er een oplossing is. Wat je ook vaak tegenkomt is dat er in de systeembackup een (niet werkende) copy zit en dat je virus scanner daarom toch afgaat terwijl het dus eigenljk geen werkend virus is .Dat noemen ze ook wel een false positive. je kan dat zien door de bestand pathnaam waar in de lijst iets van sysrestore staat. Dan zul je de oude herstel punten (op de laatste na) weg moeten gooien, zie systeem herstel of help voor tips daarover scan daarna nog eens met je virus scanner, meestal los dit het probleem op maak dan opnieuw een systeem herstel punt en gooi daarna de voorlaatste ook weg tip: Een virusscan ,vooral een volledige virus scan uitvoeren in "veilige modus" kan je veel tijd schelen. tip 2 was je computer bij de vorige keer aanzetten wel schoon dus bijvoorbeeld gisteren schoon en vandaag niet schoon kan een systeem herstel naar eergisteren of nog eerder een virus scan vooraf overbodig maken. dus de volgorde eerst een systeem herstel naar eer- eer gisteren en daarna nog en virus scan kan je veel tijd schelen. tenslotte geen enkele virus scanner is 100% maar een ander virus scanner proberen is vaak tijd rovend en frustrerend als het niet lukt dus dan is een clean install vaak sneller Als het echt niet gaat dan kan en volledige "systeem "herstel via je fabriekspartitie of de windows setup dvd sneller en betrouwbaarder zijn dan het maar willekeurig proberen van allerlei andere virus scanners. je laatste optie kan zijn een volledige fabrieksherstel van niet alleen je windows maar van heel je Harde schijf let wel dat je dan van alle belangrijke files save games photo en films email en ander zaken etc een backup hebt. want daarna zul je vaak alles qua games en andere software die niet in de fabrieks partitie zaten opnieuw moeten installeren.

De kans is klein. Ten eerste om dat virussen nauwelijks nog bestaan, wat jij bedoelt is malware en ten tweede omdat malware zich deksels goed kan verstoppen eens geïnstalleerd. Meer kans op slagen heb je wanneer je met een linux-live-distro en daarop een stuk of 3 antimalwaretoepassingen die pc van top tot teen scant en opschrijft welke bedreigingen gevonden worden. Dan zal je waarschijnlijk je zoektocht moeten starten hoe je die bedreigingen specifiek kan verwijderen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100