Beschadiging na stekker PC eruit trekken?

Gisteravond rond middernacht werd ik door mijn ouders uit bed getrokken omdat ik de PC niet uit had gezet.

Met mijn slaperige kop heb ik toen gewoon de stekker eruit getrokken. Alle programa's en bestanden stonden op dat moment uit.

Nu, een dag later, startte ik de computer op, en ALLES is weg. Bestanden die er al jaren opstaan... Echt ALLES.
Dat bestanden waar ik die dag mee bezig ben geweest weg zijn, kan ik begrijpen, maar ook andere dingen zijn verdwenen. Het is nu net alsof ik een computer opstart die ik voor de eerste keer gebruik. Alle persoonlijke instellingen zijn weg.

Kan dat komen doordat ik zomaar de steker eruit trok?
Is er nog een manier om dat te herstellen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit zou inderdaad kunnen gebeuren als de stekker eruit word getrokken, helaas kan je hier niet zeker van zijn. een oplossing zou er kunnen zijn zolang de HDD nog intact is ( wat wel zo is als hij inderdaad opstart ) 1: de makelijke manier is om in windows naar de startmenu te gaan en in typt "System restore" en volg de instructies, kies een of twee dagen terug in de tijd. dit zou het probleem op kunnen lossen. als dit niet werkt kan je het ook op de volgende manier proberen : 2: je kan proberen de windows cd ( met de windows die je op je pc hebt geinstaleerd ) in de computer te doen en op te starten vanaf de cd, dit zal je brengen naar het reparatie menu. volg de instructies op tot je bij wat opties komt; onder andere system restore. zet de restore naar 1 of twee dagen terug en laat de computer de rest doen. ( dit kan het probleem oplossen maar ook dit is niet 100%) veel succes Toegevoegd na 1 minuut: voor geruststelling, dit heb ik zelf ook vaak mee gemaakt, met stroomuitval, en dit is dus opgelost via system restore.

Ik heb zelf nog maar 1 keer meegemaakt dat er 'zomaar' bestanden verdwenen waren en dat was toen ik mbv een linuxdistributie bestanden ging wegschrijven op een NTFS partitie. Destijds verliep dat nog niet zo vlot. Heb je toevallig ook linux? Als je linux én windows hebt maak je beter een parkeerruimte in FAT32. Heb je alleen linux houdt je het best op systeemeigen bestandsystemen. Heb je wel alleen windows? Probeer dan eerst met een chkdsk uit te voeren vanuit de windows RE omgeving. Heb je daarna je bestanden niet terug dan zal je met recoverysoftware aan de slag moeten. Maar hoe langer de pc blijft draaien hoe groter de kans dat verdwenen bestanden overschreven worden. De beste handeling die je dan kan doen is dus uiteraard opnieuw: de stekker eruit trekken. (want bij het normaal afsluiten is het risico te groot dat er bestanden worden overschreven). Je zal de recovery dan van een ander medium moeten draaien of de harddisk uit je pc moeten halen en op een andere pc aansluiten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100