Waarom start mijn windows snel op, maar starten mijn applicaties (skype/chrome/steam/etc) dan pas 2 minuten later?

Hallo,

Mijn PC (Windows 7 op 128GB SSD, de rest op 3TB interne schijf) start Windows snel op (+-10 seconden) maar vervolgens moet ik nog 2 minuten wachten voordat ik mijn applicaties kan gebruiken. Ik snap dat Windows door mijn SSD snel opstart, maar ik verwacht eigenlijk dat zodra Windows opgestart is de applicaties op de 2e harde schijf ook meteen bruikbaar zijn. Dit is echter niet het geval, heb al gezocht naar problemen met CCleaner en gedefragmenteerd.
Dit probleem heb ik niet altijd gehad, het is ongeveer een maand geleden gekomen. Ik kan me niet herinneren dat ik rondt die tijd iets mogelijk verkeerds gedownload heb.

Specificaties:
i7 2700k @ 3.4 gHz
12 GB DDR-3 RAM
nVidia GTX 460 SE
128GB SSD (relatief nieuw, 3 maand, 40 GB nog vrij)
3TB interne harde schijf (half vol)
Windows 7 64 bit

Als meer info nodig is graag vragen :D

Alvast bedankt,
Tim

Weet jij het antwoord?

/2500

ik denk dat dat komt door de 3 tb schijf (want windows zou waarschijnlijk de 3 tb schijf willen indexeren) probeer de 3 tb schijf los te koppelen en dan nog 1 keer proberen op te starten!

128 GB is wel ruim voldoende. Installeer je programma's dus ook op die ssd-drive en je zal zien dat die even snel opstarten. Als dat niet zo is, is het zoeken naar een andere bottleneck, maar die kans is al kleiner.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100