Waarom denken zoveel mensen dat Mac OS X een rotsysteem is om mee te werken?

Veel mensen denken dat Mac OS X een rotsysteem is terwijl ze er zelf nooit mee hebben gewerkt of er zelfs nog nooit een hebben gezien. Waarom?

Weet jij het antwoord?

/2500

Vooroordelen noemt men dat. Een vorm van lichte jaloezie omwille van appe gebruikers die nooit spam hebben en die de gebruiksvriendelijkheid van OSX weten naar waarde te schatten.

Omdat ze Windows gewend zijn.

Onbekend maakt onbemind. Ik kreeg vandaag de vraag of ik op de Mac wel eens een blauw scherm had gehad. Het antwoord is Nee. Of zou het dan een wit scherm moeten worden?

Op zich valt het best mee hoor het systeem zit vrij goed in elkaar. maar omdat internet erg op windows is gebaseerd is het nogal omslachtig om alle pagina die niet zo goed met mac om te gaan goed te krijgen of je krijgt ze gewoon niet goed het werkt gewoon anders Het enige waar ik echt last van heb is dat je de cd drive niet met de hand kan open maken. en dat als ie vast loopt op de software matige aansturing het echt een heel gepruts is om zoiets simpels weer goed te krijgen. Ik heb natuurlijk niet de beste van de beste mac maar toch loopt het regelmatig vast. het valt me echt ook op de 10.4 al heel gauw niet meer aankan wat 10.5 wel weer kan. je bent al gauw weer toe aan een nieuwe mac en dat kost je handen vol geld.

Bovendien is Apple geen fijn bedrijf. De laatste jatren is het een veel aanaangenamer bedrif geworden dan Microsoft. Ze zijn helemaal niet gericht op de klant maar uitsluitend op hun eigen doelstelllingen. Zo vond ik ook de aankoop van mijn iPod vanaf het begin een enorme miskoop. Aan mijn lijf geen Apple.

Ik heb nog nooit iemand gezien die langer dan 3 minuten met OSX werkte en het een rotsysteem vond. Integendeel. Je hoeft niet meer met je computer zelf te puzzelen maar alleen met waar je mee bezig bent. Teksten maken. Fotos doen, planningen maken, films maken, surfen. Puzzelen met je pc zelf is afgelopen met OSX. Alleen 'bitjesfluiters', dus extreem handige computernerds, die alles zelf willen bepalen en instellen en juist heel veel willen puzzelen, hebben liever Linux. Windows is alleen voor mensen die het van de baas moeten gebruiken en niet willen puzzelen maar wel moeten....

Vooral omdat het anders is, ikzelf gebruik Linux en kan met mijn zelf samengestelde systeempje veel meer dan de gemiddelde windows pc. Toch kijken mensen naar mijn desktop en kunnen ze mij vervolgens 100 dingen opnoemen die ik niet zou kunnen, op de site van "uitzending gemist" na kan ik vervolgens van alles het tegendeel bewijzen, en "uitzending gemist" mag mogen Linux gebruikers nog steeds van een lelijke pagina alle filmpjes downloaden en is streamen niet mogelijk. Neemt zo iemand dan Linux nadat deze is overtuigd dat dit wel alles kan en zelfs gratis en vrij van virussen is???? dacht het niet, mensen laten zich liever blijvend naaien door microsoft want ja.... "dan ben je in ieder geval zeker dat altijd alles werkt" en "dat zit al in de computer dus vast niet dat Linux daar op werkt" Met andere woorden, mensen zijn kuddebeesten en eten wat ze krijgen voorgeschoteld en bang van het onbekende.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100