Mac osx of Linux (like-a-like als een mac osx)

welk systeem is beter en waarom is hij beter.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het ligt eraan wat voor systeem je zoekt. Als het over Mac OS X hebt, dan heb je het al snel over een computer van Apple. Er zijn mensen die daar goed mee uit de voeten kunnen. Linux draait daarentegen op vrijwel elk systeem, ongeacht leeftijd of de processor en is gratis in aanschaf en gebruik. Als je Mac OS wilt gebruiken, dan zul je een computer van Apple moeten aanschaffen. Heb je daarentegen al een bestaande computer en wil je eens een nieuw systeem uitproberen, dan kun je daarop (Ubuntu) Linux installeren. Qua stabiliteit en gebruiksgemak ontlopen Mac, Windows en Linux elkaar steeds minder. Linux komt van een historie waarin men zelf configuratie-bestanden aanpast en dat maakt het minder toegankelijk voor een beginnend gebruiker, maar ook dat is tegenwoordig al een stuk beter geworden. Mac OS wordt alom gezien als een gebruiksvriendelijk besturingssysteem. Van oudsher wordt dit systeem veel door grafische professionals gebruikt. Ook andere software komt voor dit systeem steeds meer beschikbaar.

Bronnen:
http://ubuntu.startpagina.nl

Ik zou je keuze baseren op wat je uiteindelijk met je computer wilt doen. Als je veel games speelt zou ik voor windows gaan. Als je veel grafische software gebruikt zou ik voor OSX gaan Ik typ dit antwoord op een laptop die draait op linux (Linux Mint). Persoonlijk ben ik erg tevreden ik gebruik mijn laptop vooral om op te internetten/films op te kijken/programmeren/websites mee te testen.

De kwaliteit-prijs verhouding is bij Linux vele malen hoger dan bij welk ander systeem ook. Toegevoegd na 2 dagen: Als je moet kiezen, qua Linux, adviseer ik Fedora of Ubuntu.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100