Kent iemand nog goede tips om de opstartsnelheid van Windows 7 te versnellen?

Om al 1,5 tot 2,5 minuut te wachten nadat ik het wachtwoord invul om verder te gaan, is erg extreem:

Al gedaan:
- CCleaner gedraaid
- CCleaner: Register cleaner gedraaid, en gaf al enige snelheidswinst (was eerst 5 minuten windows boot-tijd)
- Onnodige programma's uitgezet tot een minimun (drivers van randapp. niet meegerekend)
- Performanceinstellingen aangepast van 1 Core naar 2 cores (weinig verschil)
- Virusscan gedraaid voor de zekerheid. (niks gevonden)
- PatchMyPC gedraaid.

Iemand nog meer tips? Of kent iemand een goed programma die de opstarttijd van Windows kan doormeten en optimaliseren?

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe zul je het probleem toch moeten zoeken bij de programma's die opstarten en bij bestanden die je pc vervuilen. Misschien heb je hier nog iets aan: http://computertotaal.nl/software/25805-optimaliseer-het-opstartproces-van-windows.html Voor het opschonen zou je Eusing Free Registry Cleaner (http://www.pcleek.com/onderhoud-a-opkuisen/751-eusing-free-registry-cleaner-register-opschonen) eens kunnen proberen. Dat werkt wat grondiger dan CCleaner en is toch veilig. Wise Disk Cleaner (http://download.cnet.com/Wise-Disk-Cleaner/3001-2094_4-10613345.html?spi=0e9e50c15b4209b52e69835927cc1457) haalt flink wat overbodige bestanden weg. Wise Disk Cleaner raad ik je af. Wat ik bovendien mis in het rijtje van acties die je hebt ondernomen is defragmentatie van de harde schijf en van het register. Je zou daarvoor Smartdefrag (http://download.cnet.com/Smart-Defrag-2/3000-2094_4-10759533.html) resp. Glary Utilities (http://download.cnet.com/Glary-Utilities/3000-2094_4-10508531.html?part=dl-6280556&subj=dl&tag=button) kunnen gebruiken. (Pas op voor ongewenste toolbars en andere rommel!). Open Glary, klik op het tabblad Modules > Optimaliseren en kies Registry Defrag. Sluit eerst ALLE actieve programma's op je pc (inclusief anti-virussoftware) af en defragmenteer dan pas het register. Toegevoegd na 1 minuut: O ja, zorg er wel voor dat je deze programma's niet automatisch laat opstarten, want dan heb je nog geen snelheidswinst!

Hoi, Ja ook de apps voor de randapparatuur uitzetten,eigenlijk hoeft er behalve je virusscanner niets aan te staan,immers als je dat progamma nodig hebt start je het gewoon op maw.is niet nodig dat het mee opstart Shortcut op je bureaublad volstaat en voldoet ! Tune-up utilities is verreweg het allerbeste progamma om je computer in optima forma te brengen en te houden.

ken je het progamma tuneup? hiermee kan je joun computer/pc versnellen je kan programma's uitschakelen die je computer/pc vertragen en allemaal andere onnodige dingen die je computer vertragen uit zetten

Ga naar start....toets..in blokje erboven..msconfig... .ga naar opstarten..en zet dingen uit..zo zal je computer sneller opstarten..succes !!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100