Kan je bestanden van windows 8 ook openen op een pc van Windows 7, Windows XP etc. ?

Ik wil eigenlijk windows 8 gaan kopen maar ik ben bang dat als ik een bestand maak dat mensen het bestand dan niet kunnen openen op een ander besturingssysteem.

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste gangbare bestandsextensies kun je in alle Windowsversies openen"*.doc, *.rtf, *pdf etc

De bestanden die je wilt openen hangen niet af van welke Windows besturingssysteem je draait, maar van de software die op je Windows draait. De meeste software die op Windows 7 draait, werkt ook prima op Windows 8. Zo werkt Office 2010 prima op Windows 8 waardoor je je Word, Excel en Powerpoint bestanden kan openen. Hetzelfde geldt voor Acrobat Reader, Nero en alle andere grote bekende software.

Ik heb op dit moment Windows 8 op mijn computer draaien met Office 2013. De leraren bij mij op school kunnen al mijn bestanden gewoon openen met Windows 7 en Office 2010. De extensie (de letters die achter het puntje staan; voorbeeld.exe) is gewoon hetzelfde bij die versies van Office. Office 2013 maakt .docx bestanden, die kunnen worden geopend door alle Office programma's later dan Office 2007. Maar volgens mij zijn er wel plug-ins voor oudere Office programma's Om je vraag te beantwoorden, ja, je kunt ze gewoon op oudere computers openen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100